avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Completare Registru de casa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Completare Registru de casa

Buna ziua,

Am un SRL-D nou infiintat la care sunt asociat unic si administrator. La infiintare am achitat stampila si RUC cu bani din buzunar insa mi s-au emis facturi. Am inteles ca trebuie sa fac un contract de creditare a societatii (la o data anterioara facturilor) cu sumele respective pentru a acoperi facturile. Am vazut ca banii se preiau in societate cu o dispozitie de incasare, iar operatiunea trebuie inregistrata in Registrul de casa. Intrebarea mea este, in calitate de administrator pot intocmi si semna acest registru? Nu am casierie sau casier care sa se ocupe de asa ceva (nu am inca nici un angajat).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexandraMone , utilizator 10:39, 24 Ianuarie 2015
Da. Registrul de casa il veti completa si semna dumneavoastra. Tot acolo veti trece si acei bani care ii veti scoate din contul bancar (o parte din capitalul social) si cu care puteti sa faceti primele plati in numerar.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac dupa infiintare srl comert online? ipop99 ipop99 Ce trebuie sa fac dupa infiintare SRL comert online? Astazi au iesit actele pentru SRL, firma nou infiintata sub CAEN 4791. Fiind la inceput de drum, am ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Capital social varsat in casieria unitatii la infiintare CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna ziua, La infiintarea unei societati comerciale se poate varsa capitalul social in casieria unitatii? Exista vre-o restrictie in acest sens? Cu ... (vezi toată discuția)