avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

In 02 iunie 2014 am fost pensionata pe caz de boala, avand concediu medical anterior acestei date ( in urma unei operatii pe plamani) din 24 feb.2013- 30 mai 2014. Am primit compensatie in bani pentru concediul de odihna aferent anului 2013, iar pentru 2014 mi s-a spus ca nu am dreptul sa primesc nimic ca nu am nici o zi lucrata pe 2014, CM fiind in continuare pana la pensionare medicala cu data de 02 iunie 2014.Este corecta decizia angajatorului? daca aveam acest drept legal - plata CM si pe 2014- mai pot cere la data actuala acest drept la data de acum, sau este prea tarziu sa mai cer ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 21 Ianuarie 2015
Aveati dreptul la CO aferent perioadei 01.01.2014 si pana la data incetarii c.i.m., chiar daca ati fost in concediu medical.

Puteti solicita plata zilelor de CO neefectuate, iar in caz contrar va trebui sa sesizati ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)
Rugaminte zile de concediu k.p k.p Buna ziua, Am si eu nevoie de o informatie pentru situatia mea. In anul 2012 eram salariata la o companie de vreo 8 ani (irelevant) si la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna adriancozma25 adriancozma25 Din data de 1 Ianuarie 2014 pana la data de 30 Iunie 2014(6 luni) am lucrat la o firma, apoi am demisionat timp de o luna si din 1 August 2014 m-am angajat din ... (vezi toată discuția)