Bunaseara,
Va cer si eu putin ajutor, o sa scriu o scurta descriere a dosarului in care sunt parte vatamata si ceea ce mi s-a intamplat.
In urma cu aproximativ 6 luni am fost batuti si agresati de un politist care se afla in timpul serviciului deoarece l-am inregistrat video in timp ce lovea alte persoane.Am urmat calea legala si am facut o plangere penala la Parchet, a urmat o serie de audieri ale persoanelor implicate in dosar.
In luna decembrie in data de 15.12.2014 am plecat la parintii mei pentru a-mi petrece sarbatorile de iarna,am revenit in orasul in care lucrez in data de 4.01.2015 si am gasit o citatie in posta pentru a ridica ceva de la Parchetul Tribunalului insa am primit de la un martor din acest dosar o foto-copie a solutiei date de procuror in care scrie ca faptuitorul a fost gasit vinovat de purtare abuziva si in acelasi timp a fost clasat. As vrea sa fac o contestatie asupra decizei luate de procuror insa am fost informat de cineva ca as fi avut termen 20 de zile din data de 17.12.2014,data in care a fost pusa citatia in posta, eu nu aveam cum sa primesc citatia avand in vedere ca nu am fost in judet.
P.S. Cum traim in Romania partile vatamate au fost amenintate cu diferite lucruri de catre politisti pentru a nu depune contestatie.
Intrebarea mea este: cum trebuie sa dovedesc ca nu am avut cum sa primesc citatia si cum trebuie sa procedez pentru a depune contestatia.
Repunerea intr-un termen de cale de atac se realizeaza pentru motive intemeiate.
Judecatorul este cel care va decide daca lipsa din localitate este motiv intemeiat sau nu.