avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen depasit contestatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen depasit contestatie

Bunaseara,
Va cer si eu putin ajutor, o sa scriu o scurta descriere a dosarului in care sunt parte vatamata si ceea ce mi s-a intamplat.
In urma cu aproximativ 6 luni am fost batuti si agresati de un politist care se afla in timpul serviciului deoarece l-am inregistrat video in timp ce lovea alte persoane.Am urmat calea legala si am facut o plangere penala la Parchet, a urmat o serie de audieri ale persoanelor implicate in dosar.
In luna decembrie in data de 15.12.2014 am plecat la parintii mei pentru a-mi petrece sarbatorile de iarna,am revenit in orasul in care lucrez in data de 4.01.2015 si am gasit o citatie in posta pentru a ridica ceva de la Parchetul Tribunalului insa am primit de la un martor din acest dosar o foto-copie a solutiei date de procuror in care scrie ca faptuitorul a fost gasit vinovat de purtare abuziva si in acelasi timp a fost clasat. As vrea sa fac o contestatie asupra decizei luate de procuror insa am fost informat de cineva ca as fi avut termen 20 de zile din data de 17.12.2014,data in care a fost pusa citatia in posta, eu nu aveam cum sa primesc citatia avand in vedere ca nu am fost in judet.
P.S. Cum traim in Romania partile vatamate au fost amenintate cu diferite lucruri de catre politisti pentru a nu depune contestatie.
Intrebarea mea este: cum trebuie sa dovedesc ca nu am avut cum sa primesc citatia si cum trebuie sa procedez pentru a depune contestatia.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:59, 22 Ianuarie 2015
Repunerea intr-un termen de cale de atac se realizeaza pentru motive intemeiate.
Judecatorul este cel care va decide daca lipsa din localitate este motiv intemeiat sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar abuz de incredere-nup danabelei danabelei Persoana fizica, proprietara unei masini comodate unei firme de rent-a-car. Firma a inchiriat masina unei terte persoane care nu a inapoiat-o la expirarea ... (vezi toată discuția)
Pot solicita scris parchetului ^^ fotocopierea xerox ^^ a unui dosar penal care a fost clasat ? soparla62 soparla62 Buna ziua indresnesc in a solicita un raspuns la acest subiect- Sunt parte vatamata intr-un dosar clasat Pot solicita prin cerere scrisa parchetului de pe ... (vezi toată discuția)
Ordonante emise de org judiciar cercetare penala mary6 mary6 Buna ziua.Daca o plangere penala pt infractiunile de furt,amenintare,abuz de incredere,a fost respinsa de parchet de doua ori prin ordonanta in temeiul art ... (vezi toată discuția)