avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa cesionez partile sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa cesionez partile sociale

Buna ziua,
detin parti sociale intr-un srl, eu am 2, administratorul 18, doar doi asociati.
Ce pot face in situatia in care vreau sa ma retrag din firma, insa nu pot cesiona administratorului intrucat el ar deveni unic asociat si nu se poate intrucat este unic asociat la o alta firma si, am inteles ca, potrivit legii, nu poti detine calitatea de asociat unic decat intr-o singura firma.
multumesc,
MariaMarinescu
mariamarinescu2011@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Maria Adriana Marinescu , Consultant resurse umane 20:21, 30 Ianuarie 2015
Asa este. Trebuie sa fie cesionate catre o alta persoana, nu catre asociatul Dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc frumos, tutoror!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pe firma / limitare obligatii prin contract de fideiusiune Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, am contractat un credit ca pers juridica. Sunt administrator si angajat al firmei, detin 18 parti sociale, asociatul meu detine 2 parti sociale, a ... (vezi toată discuția)
Administrator firma pt 3 ani Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog, as dori sa stiu ce se intampla cand mandatul de administrator intr-un srl expira si nu intervin acte de prelungire sau de numire a altui ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)