avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Desfiintare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Desfiintare pfa

Buna ziua,

Am si eu o problema spinoasa pentru mine, sunt convinsa ca usoara pentru cine stie.
Am un pfa (fratele meu dar nu conteaza) este inscris la adm sectorului 3 si vreau sa-l desfiintez/inchid.
Intrebari:
1. cat e amenda daca nu depun declaratiile la timp.
2. ce declaratii/ formulare trebuie sa depun si unde.daca se poate un site de unde sa le iau pe toate.
3. mai trebuie depus/platit ceva dupa un timp, o luna sau doua?
4. Multumesc anticipat
5. imi cer scuze pentru ignoranta:frantic:
Cel mai recent răspuns: flor4 , utilizator 16:32, 22 Ianuarie 2015
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti e sa platiti datoriile (daca stiti ca aveti asa ceva pentru pfa) si sa mergeti la inspectorul fiscal de care apartineti sa va spuna daca mai aveti ceva de platit sau de depus pentru 2014, de care poate nu stiti, pentru ca altfel nu puteti sa radiati pfa-ul.
Apoi mergeti la registrul comertului cu actele de la infiintare in original pentru a completa un tormular. Cu decizia primita de la ei va intoarceti la finante si depuneti declaratia 200 pentru perioada scursa din 2015.
multumesc mult pentru sfaturi.
stie cineva ce amenzi se dau daca nu depun la timp declaratiile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa natalia20 natalia20 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti unde inchid un PFA? unde trebuie sa merg?in acelasi loc unde l-am deschis? ce cerere trebuie sa completez? multumesc ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa GOG STELIAN GOG STELIAN La inchiderea PFA este obligatoriu plata impozitelor catre finante sau acestea se pot plati si dupa inchidere (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa radiat rainmanx rainmanx Buna ziua, Am fost PFA cu norma de venit neinregistrat in scopuri de TVA pana la sfarsitul anului 2015, cand l-am radiat (data radierii este 27 sau 28 ... (vezi toată discuția)