avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie intretinere

buna seara, as dori sa stiu, daca ma poate ajuta cineva , cum il pot constrange pe tatal copilului sa ii plateasca pensia de intretinere de pe 34 de luni, desi in fond si la apel tot mie mi-a dat instanta castig!? el a facut iar recurs, insa azi mi-a trimis aproximativ 10% din suma datorata insa i-am refuzat. ce se poate intampla daca nu i-am acceptat? se poate ca sa ii plateasca pensia copilului in rate daca eu nu sunt de acord? astept raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioana-03 , utilizator 12:57, 27 Ianuarie 2015
Dati semnale confuze: pe de o parte vreti sa recuperati suma, pe de alta parte refuzati sa primit suma ...

Nu vi se intampla nimic (altceva decat ca vi se prescriu datoriile mai vechid e 3 ani) daca nu-i primiti, dar nici domnul nu poate fi acuzat de rea intentie daca vrea sa va plateasca si dvs nu vreti.

Da, poate sa plateasca pensia restanta in rate.
e vorba ca el ar vrea in rate dar cine stie pe cati ani se intinde, eu daca nu accept in rate cine ma poate obliga? multumtesc pt raspuns
D-voastra aveti de castigat daca acceptati suma care v-o da, oricare ar fi ea, nu pierdeti nimic. Ulterior ii faceti plangere penala pt neplata restantei si asa va fi obligat, de frica procesului, sa scoata si restul banilor. Daca refuzati suma, se poate interpreta ca o lipsa de nevoie a dumneavoastra, sotul astfel este avantajat.
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
multumesc pt raspunsul dvs. mentionez ca nu am fost casatoriti, iar sapt viitoare avem recursul, proces care dureaza de aproape 3 ani, in fond si apel eu am castigat sper sa nu se schimbe nici la recurs. nu sunt de acord sa accept pt ca, copilul nu a crescut in rate si de mai bine de un an de cand am facut testul adn de paternitate, stiind ca e a lui, nu s-a interesat de copil niciodata si culmea ca acum inainte de recurs si-a dus aminte ca ii datoreaza pensia copilului si vine cu o suma care nu reprezinta poate 10% din totalul pensiei de pe 35 de luni care i-o datoreaza copilului, in concluzie cred si eu totusi din ce-am mai citit pe net singura solutie va fi sa ii fac o plangere penala pt abandon de familie daca se poate si pt copilul care e din afara casatoriei.
Se poate face plangere pentru abandon, dar nu va ajuta pentru ca dl a vrut sa va dea o parte din bani si dvs ati refuzat - deci nu e vorba de reaua lui credinta.
Dupa ce aveti hotararea definitiva mergeti la executor si recuperati datoria.
Insa, pensia de intretinere se plateste in functie de nevoile copilului si de posibilitatile parintelui, ceea ce inseamna (cel mai probabil) ca o veti primi in rate.
In cate rate ... nu stiu sa va spun, el in cate rate vrea sa v-o plateasca?

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca karmy karmy Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a dat o hotarare judecatoreacsa in data de 19 dec 2014 privind divortul meu, custodia, ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua!!!Am un copil de 3 ani cu fostul concubin in care in prezent suntem in proces.S-a stabilit prin ordonanta presedintiala,copilul sa ramana la mine ... (vezi toată discuția)
Recurs hotarare judecatoreasca marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Acum cateva zile mi-a sosit acasa hotararea judecatoreasca pentru pensia alimentara a copilului...sunt reclamanta, si as avea o intrebare, ce pot ... (vezi toată discuția)