avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CIC, firma radiata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CIC, firma radiata

Buna ziua,
Momentan sunt in CIC cu cel de al doilea copil, am avut doua concedii legate ptr ca difererenta intre copii este de 1 an si 10 luni.
Luna viitoare ar trebui sa revin la munca numai ca intre timp societatea la care am lucrat a fost radiata, nu mai exista din luna august a anului trecut. Contractul meu apare activ in revisal. Lichidatorul mi-a spus ca nu avea dreptul sa inchida contractul daca eram in CIC la data lichidarii societatii, iar acum nu are niciun drept .
As vrea sa beneficiez de indemnizatia de somaj , am cerut ajutor de la ITM, mi au spus ca nu tine de ei.Am sunat si la ALOFM sector 3 , si ei zic ca fara adeverinta de la societate nu pot depune dosar...si ca situatia in care ma aflu nu este acoperita de lege...ghinion.

Mentionez ca as putea face dovada ca am lucrat mai mult de 12 luni inainte de a intra in primul CIC in 2011 cu adeverinta depusa la DGASP ptr dosarul de indemnizatie.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
Cristina-Ioana2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 23 Ianuarie 2015
Angajarea raspunderii civile a lichidatorului se poate face inca.

Art. 1349 C.civ. - Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil- faliment andreadia andreadia Buna In situatia in care o persoana se afla in concediu de crestere copil pana la 2 ani, si intre timp societatea la care are conract intra in faliment sau ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat in cic in caz de dizolvare societate onna onna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o situatie: angajatorul a fost radiat la ONRC in luna august, mai exista un contract individual de munca fiind suspendat ... (vezi toată discuția)