avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

As vrea sa stiu cum pot intra in posesia unor terenuri asupra carora nu s-a facut succesiune.Bunica mea a decedat cu mult timp in urma,iar mostenitorii nu au facut succesiunea privind mostenirea.In timpul vietii tatal meu impreuna cu o sora au renuntat printr-un act notarial in favoarea unui frate mai mic la partea care li se cuvenea din casa.Asta se intampla in anii 80.Dupa terenul dobandit in anii 90 nu s-a mai facut succesiune,fratii impartindu-si in mod egal intre ei pamantul.Acum ca tatal meu a decedat,ce trebuie sa facem noi,copiii , ca sa intram in mod legal in posesia terenurilor care i s-au cuvenit tatalui meu dupa moartea bunicii?Mentionez ca din trei frati(unchii mei),a mai ramas in viata doar unul.As mai vrea sa stiu si de ce acte voi avea nevoie la notariat pentru succesiune.Sper ca am fost cat de cat inteles.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorinica42 , utilizator 21:08, 22 Ianuarie 2015
Explicatiile date sunt foarte sumare.
Trebuie sa spuneti concret cine a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor cu care bunica a intrat in CAP., cine a primit titlul de proprietate , pe ce terenuri... etc.
Sunt intr-o ceata totala.Nu am stiut niciodata cine a facut aceasta cerere,stiu doar ca unchiul in viata detine un titlu de proprietate foarte deteriorat din care nu am inteles aproape nimic,in afara de numele bunicii.Va rog sa ma luminati in privinta a ceea ce am eu de facut impreuna cu fratii mei pentru ca intr-un final sa ajungem in fata notarului.De unde pot sa scot un duplicat al titlului de proprietate?Nu cunosc absolut nici un demers pe care ar trebui sa-l fac,sunt intr-o totala necunostinta de cauza si nu are cine sa ma indrume asupra pasilor pe care trebuie sa-i fac pentru a ajunge ca noi,cei trei frati ,sa putem fi in posesia acelor terenuri in suprafata de 70 de ari care i s-au cuvenit tatalui meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Felicia1955 Felicia1955 Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte ... (vezi toată discuția)
Moștenire Jipa2017 Jipa2017 Bună ziua! Am o nelămurire. Bunicul din partea tatălui a murit acum 38 de ani. Bunica a murit anul acesta. Au avut împreună 2 copii. Tatal meu și încă ... (vezi toată discuția)