avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Cum se plateste (daca se plateste) pensia alimentara in cazul: platilor compensatorii provenite din concedieri colective, somaj si venitul de completare.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 23 Ianuarie 2015
"Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel."

Pensia nu se stabileste raportat la aceste venituri, ci din venitul net din munca, nu aveti venit din munca, se stabileste raportat la venitul minim pe economie.
Daca aveti deja pensia stabilita si e stabilita in procent si nu in suma fixa, mi-e teama ca va retine procentul din platile compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe salariu Marinica Adriana Marinica Adriana Cat poate sa-mi opreasca angajatorul din salariile compensatorii? (vezi toată discuția)
Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)
Poprire pentru pensie alimentara anymaryh anymaryh Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat care are poprire pe salariu pentru pensie alimentara si o restanta la ... (vezi toată discuția)