avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... E primul meu proces la care particip si rog forumistii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

E primul meu proces la care particip si rog forumistii care au mai facut-o, sa ma ajute cu ceva informatii, pentru a nu avea probleme in Instanta.

Bună dimineața !
E primul meu proces la care particip direct interesat, și rog forumiștii care au mai avut tangență cu procesele civile, să mă ajute cu ceva informații, pentru a nu avea probleme în Instanță.
Pe data 08.01.2015 am primit o adresă de la Judecătorie (așteptam aceasta din Iunie 2014) precum că sunt (suntem) dat (dați) în judecată de către Asociația de Proprietari (A.P.) de care aparțin, pentru recuperarea unei Restanțe la Întreținere, nerecunoscută și contestată de noi, în termenul legal, tuturor Autorităților, în mai multe rânduri, dar fără rezultat. Chiar s-au făcut şi minim două plângeri penale, dar, după aproape un an, cercetările stagnează.
Ca să fiu mai explicit în ceea ce privește faptul că am fost trimis(și) în judecată în mod abuziv, vedeți paginile următoare din presa locală, cu aceste cazuri reclamate de noi, de abuz al unor "șefi" de Asociații de Proprietari care au încălcat legile din domeniu, "buzunărind" fără rușine familii întregi de proprietari:
- la A.P. 71 (cazul nostru) - [ link extern ]
sau la A.P. 93 – [ link extern ]
Poate au fost şi alte cazuri, dar nu s-au făcut publice în presă.
Fiecare poate trage concluziile de rigoare despre faptul că acest proces intentat de conducerea actuală a A.P. 71, e abuziv, mai ales că avem teancuri de dovezi că s-au încălcat flagrant legile, mai ales în ceea ce privește facturarea pentru Căldura de la C.E.T. Brăila din iarna 2012-2013 (recordul istoric pentru Brăila, atins în Dec.2012: [ link extern ]
cu diferențe incredibile în aceeași Asociație - factură de 3,5 ori mai mare la Bl.C1 față de Bl.D3), dar și în ceea ce privește administrarea sub orice critică, chiar incompetentă a celei mai mari Asociații de Proprietari din Brăila, megalomanică (dar și cea mai "penală"), pe o suprafață extrem de mare, A.P. 71 fiind compusă din ~ 460 proprietari, 9 blocuri de 4 etaje construite prin 1964 şi 28 de scări ?!
Numai când aude cineva (ne-specialist), că am fost facturați cu 1.414 lei în luna Dec.2012, pentru un apartament cu 2 camere de 42 mp, și-și dă seama că e ceva cel puțin dubios cu acele facturi, chiar imposibile să existe în realitate, tehnic vorbind, pentru niște conducte şi calorifere vechi de 50 ani, de când e construit blocul ! Ce tupeu au avut să ne dea în judecată ... Și ce motivație au găsit pentru a o face (mințind Instanța de Judecată) – cică n-am fi depus Contestație la A.P.71 în timp util (!?), şi astfel am fi recunoscut sumele (care acum au ajuns, cu penalizări, la aproape 4.000 lei !) şi că nu mai avem nicio șansă, că vom pierde procesul cu ei. De parcă nu le-am arătat toate dovezile de nenumărate ori că am făcut Contestații tuturor (A.P.71, A.N.R.S.C. Bucureşti, C.E.T. Brăila, Primărie), şi asta în timp util – în maxim 10 zile sau maxim 30 zile, depinde de Instituțiile respective, cu Numerele de Înregistrare de rigoare. DEJA CEI CARE NE-AU DAT ÎN JUDECATĂ POT FI ACUZAŢI DE INDUCEREA ÎN EROARE A JUDECĂTORILOR (POATE CHIAR SPERJUR), PRIN ASCUNDEREA UNOR ÎNSCRISURI (ar avea o mică scuză dacă ar fi dispărut acele documente din sediul A.P.71, dar le-am arătat eu de multe ori copia deținută de noi – şi oricum, trebuie să se regăsească în Registrul în care se dă Număr de Înregistrare pentru orice document depus la Asociaţie) !
Voi mai da amănunte despre această speță ciudată, dar foarte clară și evidentă că se comite un abuz, dar ceea ce e mai important (ŞI URGENT !) e faptul că sunt obligat să depun o Întâmpinare în maxim 25 zile de la primirea Înștiințării de la Judecătorie. Am înțeles că nu mai am dreptul după a 26-a zi să mai depun acte doveditoare la dosar, pentru a mă apăra (singur, pentru că sunt prea multe dovezi clare că am dreptate chiar 99,9%) ? 25 de zile se calculează începând cu data de pe plicul de la Judecătorie, adică de 08.01.2015 (din calculele mele, ultima zi ar fi data de 02.02.2015) ?
AȘ VREA, DACĂ POATE CINEVA, SĂ MĂ SFĂTUIASCĂ CE SĂ SCRIU CONCRET ÎN ACEA ÎNTÂMPINARE, ÎN AFARĂ DE ACTELE DOVEDITOARE PE CARE LE VOI ATAȘA ? Eu am văzut câteva modele, dar nu ştim, concret, ce să scriem acolo, să nu dăm greș ? [ link extern ]
Vrem să scriem tot acolo, cred că vreo 10 pagini ... e posibil să facem asta, sau trebuie totul sintetizat (doar pe o pagină, maxim două ?), mai ales că acolo avem multe fapte ale foştilor "şefi" ai A.P., fapte descoperite ca ilegale şi care ne-au afectat material şi moral, şi ar fi păcat să nu le arătăm pe toate, în apărarea noastră deplină ?
La fel, pentru că avusesem în plan de acum 2 ani să-i acționăm noi în judecată (acum, fiind noi dați în judecată de A.P. 71, pe cheltuiala lor), vrem să facem şi o Cerere Reconvențională şi nu ştim ce să scriem acolo concret, să fie făcută ca la carte, să nu avem probleme ? Poate cineva cu experiență în domeniu să ne dea o sugestie, un exemplu, dacă se poate, care are legătură cu speța noastră.
Mai e o problemă. Vrem să punem la dosar documente prelucrate, puțin modificate față de original ( textul original al documentului a rămas, doar că s-au adăugat Note Explicative pe margini, într-un chenar, pentru a ușura munca Judecătorilor - vedeți exemplul AICI: [ link extern ] )
►►► ÎNTÂMPINAREA e un act procesual pe care pârâtul are facultatea să-l îndeplinească înainte de a începe dezbaterea orală a procesului și care cuprinde: excepțiile de procedură pe care le ridică față de cererea reclamantului, de exemplu, necompetența, prescripția, autoritatea lucrului judecat; răspunsul la toate capetele de fapt și de drept ale cererii formulate de reclamant; dovezile împotriva fiecărui capăt de cerere; semnătura. Întâmpinarea se depune în atâtea exemplare câţi reclamanți sunt, pe lângă exemplarul pentru instanță, anexându-se și copiile de pe înscrisuri. Deși nu este obligatorie, întâmpinarea îndeplinește un rol important, concretizând cadrul procesului și contribuind la soluționarea mai grabnică a acestuia. În cazul în care nu s-a depus întâmpinarea, președintele are îndatorirea, la prima zi de înfățișare, de a pune în vedere pârâtului să arate excepțiile, dovezile și toate mijloacele sale de apărare, despre care se va face mențiune în încheierea de ședință.◄◄◄

Model Întâmpinare
În primul rând, trebuie să aveți în vedere dispozițiile art. 205 din Noul Cod de Procedură Civilă:
Astfel, respectând normele impuse, un model de Întâmpinare arată în felul următor:
Instanta……………..
Secția ………………..
Dosar nr. ……………
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a), cu domiciliul în …………………………………………………………………………………………, CNP, alte date de identificare………………………, pârât / intimat în cauza ce formează obiectul dosarului nr. ……………, în temeiul art. 205 Cod procedură civilă, formulez prezenta:
ÎNTÂMPINARE
prin care vă rugăm să respingeți acțiunea / apelul / recursul ca inadmisibil(ă) şi nefondat(ă), având în vedere următoarele:
MOTIVE
(În cazul în care sunt incidente anumite excepții, va trebui să începeți cu invocarea și motivarea acestora.)
1. Excepția ………..
În fapt, ………………………………………(urmând a prezenta pe scurt situația de fapt și a motiva incidența excepției invocate. Pentru fiecare excepție invocată, va trebui să urmați aceeași pași). 
(În cazul în care nu aveți excepții de invocat, atunci puteți începe redactarea conform modelului de mai jos.)
În fapt, …………………………………………..(urmând să menționați toate situația de fapt care există între dvs. și reclamant / apelant / recurent, trebuind sa menționați toate aspectele care să conchidă asupra respingerii acțiunii părții care a introdus cerere).
Pe cale de consecință, având în vedere ………………………………………(va trebui să formulați o concluzie pe care instanța trebuie să o aibă în vedere – o frază finală care să încadreze ideile și temeiurile menționate pe larg anterior) vă solicităm să respingeți acțiunea ca inadmisibilă şi nefondată.
În drept, art. 205 C.p.c (și orice alt articol de drept, lege, hotărâre de Guvern etc. care este aplicabil(ă) situației dvs.)
Probe: înscrisuri, martori, interogatoriu (în funcție de obiectul cererii și de admisibilitatea probelor).
De asemenea, în temeiul art. 223 C.p.c, vă solicităm judecarea cauzei şi în lipsa noastră. (în situația în care nu vă puteți prezenta personal în instanță). 
_____________________
(Numele și semnătura dvs.)
DOMNULUI PREȘEDINTE AL ………………….. (instanța la care vă judecați)



Sau pagina de aici: ►►► MODEL DE ÎNTÂMPINARE LA CEREREA DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ ◄◄◄ [ link extern ]

MULŢUMIM ANTICIPAT !
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
rmf, utilizator
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 04:02, 28 Ianuarie 2015
sfatul meu este simplu: apelati de urgenta la un avocat. Degeaba tot insistati cu dovezi si alte cele ce ati scris mai sus...cu luxul de amanunte pe care nu cred ca o sail citeasca cineva in totalitate. Poate aveti dreptate, insa modul in care v-ati aparat drepturile poate nu a fost conform. Apelati la un avocat care sa va consilieze si sa va sfatuiasca legal. Plus acesta cunoaste termeni legali si procedurali si poate face ceea ce d-voastra nu ati cunoscut sau nu ati facut la acel moment.
Ştiu că ar trebui un avocat, dar deocamdată n-am venituri (loc de muncă) şi acum, în acest moment, am de urgenţă, de scris Întâmpinarea, dar vreau să fac şi Cererea Reconvenţională, pentru că stresul provocat de aceşti incompetenţi care au condus şi conduc A.P. (şi care nu cunosc nici măcar puţin legile din domeniu), merită să se ceară despăgubiri materiale şi morale, pentru că au ajuns să aibă tupeul să încalce grav legile, poate chiar şi Constituţia, mai ales prin încălcarea art.10 din Legea 230/2007, interzicându-se dreptul nostru de acces la documentele A.P. ( chiar şi Poliţia a atenţionat Preşedinta actuală - cea care ne-a dat abuziv în judecată, că e obligată chiar să ne dea voie să facem copii Xerox, pentru că documentele A.P. sunt ne-secrete [ link extern ] )
[ link extern ]
Grav e şi faptul că nu ni s-a răspuns decât la o Contestaţie dintre cele vreo 20 scrise în 3 ani, şi la aceea după vreo 3 luni, nu în 7 zile, cum scrie în Legea 230/2007: [ link extern ]
Apropo, să văd dacă pot face şi o cerere de Ajutor Judiciar, pentru că nu am venituri. Când o pot face, odată cu Cererea Reconvenţională, sau pot şi mai târziu, după ce am primul termen ? Dacă poate cineva să-mi spună ce să scriu, concret acolo, un model, ceva ?
Reiau rugămintea pusă acum câteva zile: AȘ VREA, DACĂ POATE CINEVA, SĂ NE SFĂTUIASCĂ CE SĂ SCRIEM CONCRET ÎN ACEA ÎNTÂMPINARE (ŞI ÎN CEREREA RECONVENŢIONALĂ PE CARE NE-AM HOTĂRÂT S-O FACEM), ÎN AFARĂ DE ACTELE DOVEDITOARE ALE ÎNCĂLCĂRII LEGII DE CĂTRE "ŞEFII" PE CARE LE VOI ATAȘA ? Am văzut câteva modele, dar nu ştim, concret, ce să scriem acolo, să nu dăm greș ?
Ceea ce a scris domnul avocat ieri, ar fi valabil, ştim asta, dar noi vrem doar o îndrumare pentru a face nişte acte importante pentru un proces, mai ales că nu am participat la niciun proces până acum,
Puteti apela la un avocat doar pentru redactarea intampinarii si a eventualei cereri reconventionale .Conteaza mai putin forma important este sa treceti in intampinare apararile dvs,o scurta descriere a situatiei de fapt,motivele pentru care considerati modalitatea de calcul a facturilor ca incorecta,sa precizati ce probe solicitati in apararea dvs,inscrisuri,expertiza contabila etc.Incercati sa va exprimati cat mai clar ,fara a va pierde in detalii inutile in max 2-3 pag (nici eu nu am avut rabdare sa citesc toata postarea dvs) in nici in caz judecatorul nu va citi in intregime cele 10 pag cu povestile dvs decat pe diagonala.Succes.
Am de scris vreo 10 pagini numai de text (plus vreo 30 de pagini cu documente sau copii utile din ziare), în care arăt, şi din punct de vedere tehnic (de acum doi ani m-am documentat temeinic, să nu dau greş), câte ilegalităţi s-au comis în această speţă.
Apropo, e nevoie să depun odată cu Întâmpinarea şi Înscrisurile sau alte dovezi audio, etc., sau pot şi ulterior s-o fac ? Din ce am auzit, Întâmpinarea trebuie făcută pe o pagină, maxim două, pentru că eu am cam multe de zis. Sau mai bine o fac în Cererea Reconvenţională, unde vreau să mă constitui Parte Civilă şi să cer daune materiale şi morale, acolo punând şi motivaţia trimiterii acelora în judecată ? Ce scriu, mai concret, în Cererea Reconvenţională ?
Să revin la motivaţia trimiterii mele în judecată ... rămâneţi mască ... ăştia cred că au luat-o razna ! Au scris că au pretenţii la sume restante actualizate de aproximativ 3.500 lei (cu penalizări de ... 100 lei/lună), din care 1.500 lei restanţa curată (aproximativ suma contestată, ilegal facturată de cei din A.P.71), DATORITĂ FAPTULUI CĂ ... N-AM DEPUS LA TERMEN CONTESTAŢIE LA A.P. 71 (!?), ŞI ASTFEL, CĂ RECUNOSC SUMELE RESPECTIVE ! AM DEPUS LA TERMEN CONTESTAŢII NU DOAR LA A.P.71, CI ŞI LA C.E.T., A.N.R.S.C., PRIMĂRIE (PETIŢIE), CHIAR ŞI LA POLIŢIE [ link extern ]
Deja s-a început procesul cu inducerea în eroare a Instanţei ? La ce text de lege se poate încadra acest aspect, care poate însemna şi ascunderea unor dovezi ce pot elucida cazul ? E posibil să nu mai găsească acele documente care au şi Nr. de Înregistrare (era greu să se uite în Registrul respectiv, în lunile cu pricina, sau să mă întrebe dacă am acte doveditoare ?).
Asta e cea mai gravă eroare pe care au comis-o, mai ales avocatul A.P.71, refuzând de câteva ori să mă primească (chiar cam agresiv) să-i dau toate dovezile pentru a nu se face de râs la proces (e reputaţia lui în joc, şi ca avocat, trebuie să ai toate informaţiile pentru a reuşi în demersul tău), plus că acesta e plătit tot din banii noştri, dar ne dă în judecată cu sume restante de ... 1.500 lei (2.000 lei penalizări !), în timp ce alţii cu 60.000 lei (!?), 20.000 lei sau 10.000 lei n-au fost trimişi în judecată ! ABUZ MAI EVIDENT NICI CĂ EXISTĂ. REVEDEŢI CE LINK-URI AM PUS MAI SUS, ŞI VĂ DAŢI SEAMA CĂ PROCESUL ĂSTA NICI N-AR MERITA EFORTUL SĂ-L MAI TĂRĂGĂNĂM, DOAR DIN CELE CÂTEVA DOCUMENTE REIESE ABUZUL SAU NEGLIJENŢA ÎN SERVICIU - ŞI AM TEANCURI DE DOVEZI ÎN FAVOAREA MEA (A NOASTRĂ).
Am uitat să spun că am făcut şi o plângere Penală prin Martie 2014. Am înţeles că se comasează procesul Civil cu cel Penal, aşa-i ?
P.S.
MAI AM PÂNĂ LUNI, 02.02.2015, CRED, DE DEPUS "ÎNTÂMPINAREA" ŞI "RECONVENŢIONALA" , ŞI NU PREA ŞTIU EXACT CUM SĂ FORMULEZ, SĂ FIE FĂCUTE CA LA CARTE (AŞA SUNT EU, MAI PERFECŢIONIST, NU VREAU SĂ DAU GREŞ).
ATENŢIE ! Am primit de la poştăriţă acea Citaţie de la Judecătorie, pe data de 08.01.2015. Din calculele mele, a 25-a zi de depunere (ULTIMA) ar fi Luni, 02.02.2015 inclusiv, sau mă înşel ?
Dacă am făcut Plângere Penală acum aproape un an, mai e nevoie de Cerere Reconvențională ? Am precizat acolo ce pretenții am, m-am constituit Parte Civilă, în care solicit daune materiale și morale. În cel mai rău caz, deschid un alt proces Civil, ce ziceți, ce e mai util să fac ?
Scriu și eu în Întâmpinare - am un dosar cu Plângerea Penală, pentru a nu mai face și Reconvenționala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea reconvenţională respinsă şi decăderea din dreptul de a propune probe, încalcă principiul egalităţii în drepturi ? asd1 asd1 La al 4-lea termen din Iunie 2015 al unui Proces Civil, m-am trezit cu hotărârea Instanţei de a-mi respinge Cererea Reconvenţională depusă la început, ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ( costuri f mari intretinere ) Vulcan82 Vulcan82 Ma aflu in situatia in care In blocul in care stau din centrul Bucurestiului, imi vin cotele la intretinere pt 1 pers la 2 camere 44 m, pe timpul iernii 500 ... (vezi toată discuția)
Ce poate păți un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv și fără o minimă precauție în a fi pregătit cu orice fel de dovezi care să-i susțină cauza ? rmf rmf Ce poate păți un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv (chiar inducând în eroare Instanța de Judecată) și fără o ... (vezi toată discuția)