avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA import

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez 2 utilaje pe care sa le folosesc in procesul de productie. In acest scop am varintele de achizitie de mai jos:
1.Extracomunitar (China, USA, etc) unde am de platit taxe vamale si TVA
2.Din tari cu care Romania are "Free Trade Agrement" (Turcia, Korea de sud, Elvetia, etc) Unde am de platit TVA
Intrebare:in care din cele 2 situatii pot sa-mi recuperez TVA-ul si care este modalitatea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:22, 28 Ianuarie 2015
Ambele. prin decontul 300. Se bifeaza recuperare TVA la final daca suma este peste 5.000 de lei. Daca nu se compenseaza cu TVA ul pe care o sa -l platiti in urmatoarele luni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe import china calin andrei calin andrei Buna ziua, Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele ... (vezi toată discuția)
Achizitii extracomunitare IMREk IMREk Achizitii extracomunitare Sunt in negociere cu un Furnizor din China pentru a cumpara o linie complet automatizata 1. Achizitie Extracomunitara de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare roi - trecere la tva lunar-studiu de caz lylyan lylyan Daca am o societate cu TVA trimestrial 1. - ce trebuie sa faca inainte de a face un import din China - nu marfa in vederea revanzarii ci mijloc fix? 2. - ce ... (vezi toată discuția)