Buna ziua am cumparat un teren intravilan intr-un oras, pe acest teren nu exista nimic construit, am imprejmuit terenul cu gard, problema e ca pe acest teren se afla caminul cu apometru si robinetul (aceasta persoana intra mereu in curtea mea ca sa-si ia apa de la robinet) persoanei care mi-a vandut mie terenul. Intrebarea mea este daca caminul cu apometru imi revine mie(sa fac schimbare de nume la apavital) sau trebuie sa-mi trag eu apa separat sa faceu alt bransament? Bransamentul existent care este pe numele vanzatorului ii ramane lui sau o sa fie al meu? Cum fac cu accesul lui la robinet?
Mergeti cu o copie dupa contractul de cumparare la Regia de apa si solicitati transferarea contractului pentru apa pe dvs.PROPRIETARUL terenului pe care exista caminul de apa. Dupa aceea il notificati pe vanzator sa nu mai intre pe terenul dvs.,intrarea lui fiind o "tulburare de posesie " care, daca nu se rezolva amiabil , aveti posibilitatea sa il actionati in judecata.
Am fost la cei de la apa vital cu actele de vanzare-cumparare si ei mi-au zis ca nu pot transfera vechiul contract pe numele meu si ca trebuie sa-mi trag eu apa. Am depus dosar nou au venit si mi-au pus mie un alt apometru in acelasi camin in care se afla si apometrul fostului proprietar. Este lega ca sa fie doua bransamente in acelasi camin? Si nu inteleg de ce cei de la apa vital nu mi-au dat un contract, am doar hartiile de la manopera ca mi-au montat apometrul si o chitanta ca am platit taxa de bransare. Au trecut 4 luni decand au facut bransamentul meu ii sun sa intreb de contract ei zic ca nu e gata, ba ca nu l-au primit de la sediul apa vital din oras ma tot duc cu vorba, ce pot sa fac? Mentionez ca fostul proprietar e bun prieten cu cel de la apa vital si de asta cred ca nu l-a lasat pe el fara apa(pe fostul proprietar). Va multumesc pt raspunsuri.
Solicitati in scris,atat contractul cat si ridicarea contorului care nu va apartine, in acest fel ii puteti anunta ca ii dati in judecata daca nu se conformeaza, iar pe fostul proprietar notificati-l sa nu va mai tulbure posesia ,ca il dati in judecata. Ar fi bine sa platiti un avocat sa va faca notificarile ca sa fie acceptate de instanta , in caz ca ajungeti acolo. O zi buna.