avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am sesizat Sunt nou la casa, cu apometrul remontat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am sesizat Sunt nou la casa, cu apometrul remontat in cămin ...

Am sesizat

Sunt nou la casa, cu apometrul remontat in cămin in 20 08. In 30 de ore s au înregistrat 127 MC pierdere , in condiții;e in care e uscat totul în cada .

Am sesizat o deplasare a index apometru de peste 125 MC in 30 ore .
Am, inchis verificat țevile, găsit un mic por la țeavă, ceva umezeala la 1m , dar am filmat . Întrebarea sau problema este Unde sunt 125000 litri când pământul; e uscat in afara de o mica porțiune ,
Din 26 06 de când am cumpărat și venim zilnic s au consumat 2 mcubi apa , iar acum 125 MC in ore.
Așadar am chemat imediat instalatori autorizați , am verificat , filmat casa și faptul că nu avem, nici un consum, întrucât casa e in lucru , doar un furtunas de diametru mic închis la baie , uscat.

Faptul că avem, por pe țeavă noua, având în vedere casa noua, locuită doar câteva luni , poate indica presiunea inadecvata de la furnizor .

Am verificat apometrul cu un aparat zenner , , iar acesta înregistrează diferente mari față de contor Apavital; montat. In mod sigur apometrul indica valori eronate , motiv pt care trebuie verificat în prezenta noastră .

Sa Solicit buletinul de verificare metrologica a aparatului Flodis montat? Mi se pare conflict de interese . Sa verifice tot ei, in plus au și tarife foarte foarte mari .. ce sa fac ?

Cazuri concrete
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:15, 30 Septembrie 2021
Sfatul meu este sa luati seria si numarul la apometru si sa cereti verificarea lui, sigur are vreun defect...
II puteti anunta ca eeste posibil sa cereti o contraexpertiza platita de dvs. daca cea facuta de dumnealor nu va convine...
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Cine a instalat apometrul de bransament avea obligatia sa aplice sigiliu,sa predea documentele de provenienta si garantia apometrului si sa elibereze document de conformitate cu numar sigiliu,etc
In speta ,solicitati verificarea metrologica a apometrului la operator autorizat
Mi a dat sigiliu DAR nu si documente!
Am facut notificare dar imi transmit ca trebuie sa platesc 200 lei testarea, ApaVital sa faca TEstare la prorpiul apometru, si sa-l declare ok, dupa cum mi-au spus verbal la trelefon, ca nu are cum sa nu fie testat inainte de montare!

In contract termenul scadent verificare contor e depasit cu peste 8 luni deja.

O sa ma sune zilele astea, ce sa fac? Nu e confilict de interes, ca tot APAVITAL sa testeze propriul apometru?

Avizul de Montaj nu apare , am verificat Contractul transmis dupa o luna si avizul final, NU CONTINE PAGINA cu INSTALAREA. Am scis si asta.
Legea spune ca , la cerere, se poate testa oricind apometrul de bransament, daca e OK, plateste proprietarul, daca nu, plateste furnizorul. La termen e obligatia furnizorului intotdeauna.Termenul scadent e de 7 ani (intre doua verificari, sau de la data primei verificari).
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu apometrele Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in ... (vezi toată discuția)
Verificarea metrologică a apometrelor Ana bulgaru Ana bulgaru Buna ziua Am si eu o intrebare stie cineva cum se face verificarea metrologica a unui apometru ? E lege data cum ca proprietarul trebuie sa ia parte la ... (vezi toată discuția)
Apometru clasa c laurmarin laurmarin Buna problema mea este legata de un apometru clasa C. In apartamentul meu am doua apometre unul clasa C si unul clasa B . Administratorul de la asociatie ... (vezi toată discuția)