avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios administrativ impotriva unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios administrativ impotriva unei hotarari de guvern prin care se desfiinteaza o institutie publica

Daca o institutie publica ataca in contencios administrativ o hotarare de guvern iar ulterior introducerii actiunii acea institutie publica este desfiintata, ce se intampla cu actiunea in contencios administrativ formulata? Mai are calitate procesuala o institutie care nu mai exista? Mentionez ca institutia in cauza ataca in contencios administrativ tocmai hotararea de guvern prin care este desfiintata.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:42, 23 Ianuarie 2015
A solicitat suspendarea actului administrativ atacat ?
Cat timp procesul este pe rol adica, nu exista o hotarare definitiva in cauza care,sa confirme actul guvernamental, institutia are calitate procesuala activa.Important era ca la data promovarii actiunii sa nu fi fost desfiintata.Trebuia sa cereti suspendarea actului administrativ pana la solutionarea actiunii.
Cineva trebuie să preia tot ce a aparținut instituției desființate. Așa s-a întâmplat întotdeauna. Sigur că se pune întrebarea ”ce interes ar avea succesoarea în drepturi și obligații a instituției desființate să continue procesul?”. Trebuie să solicitați suspendarea executării actului administrativ normativ. Apelați la procedura prevăzută la art. 14 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cea de la art. 15 durează, de regulă, mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea hotararii consiliului local de catre prefect Toth Sz. Toth Sz. O hotarare a consiliului a fost considerata nelegala de catre institutia prefectului. prefectlui in conformitate cu dispozitiile Legii 554/2004, coroborat cu ... (vezi toată discuția)
Termenul de introducere actiune in contencios administrativ. Narcisa_ Narcisa_ Buna ziua, In urma cu un an de zile am depus la o institutie publica o petitie la care mi s-a raspuns, dar prin care mi s-a refuzat un drept. Institutia ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ: vă rog să mă lămuriți în privința art. 14 alin. (4) maka67 maka67 Buna ziua, As dori sa va intreb daca la art.14 alin.(4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, mentiunea \" Recursul nu este suspensiv de ... (vezi toată discuția)