avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reglementari regularizare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reglementari regularizare apometre

In cursul anului trecut am neglijat sa raportez lunar valorile apometrelor stiind ca in mod normal se fac regularizari din urma (am schimbat 3 locuinte cu 3 asociatii diferite unde nu am intampinat asemenea probleme) . Mentionez ca in toata aceasta perioada s-a adaugat lunar in regim de pausal apa corespunzatoare consumului a doua persoane desi in apartament locuia una singura. M-am prezentat cu citirea in ianuare 2015 si mi s-a spus ca regularizarile nu se fac pe perioade atat de mari (martie 2014-ianuarie 2015) si ca singura "solutie" este ca indexul declarat sa fie trecut ca si index vechi iar banii platiti in plus sa nu fie recuperati. Atitudinea acestuia a fost ostila si lipsita de respect, am fost poftita afara si mi s-a spus ca daca nu imi convine ceva ne vedem in instanta. Intrebarea mea este daca exista vreo reglementare in acest sens si daca este vorba de abuz din partea administratorului sau exista o baza legala in care actioneaza, si ce demersuri as putea face in acest sens. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:09, 25 Ianuarie 2015
Adaptati acel regulament la situatia dumneavoastra.
Noi am stabilit consumul de 7 m.c. de apa/luna/persoana in modul urmator: am impartit cantitatea de apa de pe factura in luna mai 2007 la numarul de persoane din asociatie si a rezultat un consum de 5,9 m.c apa rece. Apoi am impartit cantitatea de apa de pe factura din luna iunie 2007 la numarul de persoane din associatie si a rezultat un consum de 7,02 m.c de persoana. Asa am mai facut inca pe 2-3 luni inainte de a adopta acest regulament iar consumul mediu a fost aproape de 7 m.c /persoana. De aceea am stabilit in regulament cei 7 m.c. / persoana / luna pentru cei ce nu aduc indexul.
Faceti si dumneavoastra asemenea calcule simple pentru apa calda si o sa determinati consumul de apa calda pe care-l puteti folosi si trece pe lista celor care nu aduc indexul apei calde.
In asociatia noastra, prin regulament, celor care nu declara consumul li se estimeaza timp de 2 luni consecutive un consum echivalent cu media consumului declarat / pe bloc, iar....
..... daca a 3-a luna tot nu declara indecsii, atunci suporta o parte din "pierderile de apa" impreuna cu altii aflati in aceeasi situatie.

Daca a 3-a luna aduc indecsii, atunci li se regularizeaza consumul, dar daca nu se intampla asta, consumul pus a 3-a luna din "pierderi" nu se mai regularizeaza. Este pierderea respectivului proprietar.
In felul acesta multi din cei aproape 40% din proprietari care neglijau sa-si declare consumul acum cativa ani, au invatat ca neglijenta costa.

Daca pretindeti drepturi, trebuie sa va achitati si de obligatii.
Fiecare asociatie are regulile sale determinate de conditiile in care isi desfasoara activitatea si nu se poate cere unei asociatii sa-si adapteze regulile dupa alte asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Consumul de apa raspunsuri raspunsuri Buna ziua, 1.S-a afisat lista de plata si scrie : \\\\"va rugam sa cititi apometrele in data de.......,in caz contrar consumul va fi de 10mc/pers. apa calda ... (vezi toată discuția)