avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort problematic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort problematic

Buna ziua,
Doresc sa aflu care este procedura de urmat in cazul in care se doreste obtinerea unui divort in urmatoarele conditii:
- sotii sunt cetateni romani, casatoriti pe teritoriul Romaniei,
- domiciliul ambilor soti este in Belgia, locuind de ani buni acolo
- doar unul dintre soti doreste desfacerea casatoriei, celalalt (doamna), desi este despartita in fapt si traieste in concubinaj cu un alt barbat, nu doreste sa acorde divortul din motive "personal-material-financiare"
- in urma casatoriei celor doi nu au rezultat copii.
Spuneti-mi va rog ce poate face sotul care doreste initierea procedurii divortului, si obtinerea lui cat mai usor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:49, 23 Ianuarie 2015
Se poate divorta in Romania sau in Belgia.
In Belgia ar putea sa fie mai usor divortul.
Trebuie sa va hotarati unde ati vrea sa divortati.
Divortul in conditiile expuse de dvs nu este greu de loc. Desfacerea casatoriei prin divort se realizeaza indiferent de existenta acordului celuilalt sot. Se face din vina exclusiva a paratului si se judeca prin citarea partii in ordinea : ultimului domiciliu comun, domiciliul paratului, reclamantului sau prin citarea in mica publicitate.Trebuie sa existe dovada clara ca cel cu care va judecati cunoaste de existenta procesului, atat tot !
Daca locuiesc in Belgia, acolo vor divorta.
Cum spuneam nu este simplu procesul deoarece este mai complicat decat pare...

Se poate divorta si in Romania dar este mai complicat si mai de durata decat ar dura in Belgia cred eu...
Am astfel de procese si stiu cum decurg...

Partea cu citarea constituie numai prima parte si introductiva a problemei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pur si simplu cmunteanu2002 cmunteanu2002 Va supun atentiei urmatoarea speta: Fratele meu est casatorit de cca 30 ani. Din casatorie au rezultat doi copii – la data actuala copiii fiind ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort nelugigi nelugigi As dori sa stiu si eu daca se poate in cazul unui divort in care una din parti nu este de acord cu acest divort, nu sunt copii in casatorie, nici alte bunuri ... (vezi toată discuția)