avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintari de la manager
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintari de la manager

Buna seara. Va rog sa ma ajutati. Pe data de 15 ianuarie am semnat un contract de munca cu societatea comerciala AMANET GOLD SERVICES Srl , un contract pe o perioada nedeterminata cu o fractiune de 6 ore / zi 24 de ore pe saptamana.Programul de lucru fiind de la 9 30-15 30 in contract fiindca in realitate lucram o zi cu o zi de la 8 dimineata pana la 9 30 seara . in contract exista specificati a ca activitatea se desfasoara la punctul de lucru organizat de angajator iar in fisa postului este specificat la sediu , in realitate punctul era in calea vitan.
Am primit si o informare in care scrie ca in termen de 5 zile ma pot razgandi si sa ma prezint la sediul societatii in vederea incheierii contractului.
Turele mele de lucru au fost pe 17,19,21,si 23 zi in care mi-am anuntat superiorii ca nu ma pot acomoda la puctul de lucru si ca as dori sa incheiem colaborarea. Superiorul meu a spus sa imi fac o demisie cu acordul ambelor parti si sa raman in preaviz 15 zile lucratoare. Am spus ca nu sunt de acord si discutia a ramas asa. Am facut demisia am semnat-o am lasat-o in punctul de lucru. A doua zi m-am prezentat sa aduc cheile. Colega de acolo mi-a transmis ca : Am Cumparat un obiect de aur de 8 ka insa eu l-am platit clientului la pret de 14 ka si asta rezulta ca am iesit lipsa 370 de ron. Eu am verificat obiectul conform fisei postului si mie mi-a rezultat conform solutiilor de dotare ca obiectul este de 14 ka. Subliniez ca in prima zi de servici nu s-a facut un inventar pe care sa il preiau doar sau inmanat cheile si mi s-a oferit un cod pentru programul din calculator ( contracte de amant sau vanzare) al unei colege.
Astazi am primit un mesaj care suna asa: "Daca pana la inchidere nu vii sa aduci diferenta eu luni ma duc la politie si nu te vad bine." Difeneta se refera la : 3 ture muncite egal cu 240 de lei deci 370-240= 130 de ron

intrebarile mele:
eu de unde stiu ca exact aceea este diferenta?
eu de unde stiu ca ei nu au schimbat obiectul?
ce pot face in acest caz?

Va multumesc pentru timpul acordat citind acest mesaj si v-as fi recunoascatoare pentru un raspuns.

Multumesc anticipat .


Cel mai recent răspuns: catalynna_2006 , utilizator 09:35, 25 Ianuarie 2015
1. Amenintarea este o fapta de natura penala ,asa ii puteti spune celui care v-a amenintat.

2. Atat timp cat nu aveti vreo dovada ca obiectul cumparat de dvs a fost schimbat cu altul , va fi foarte greu de dovedit contrariul spuselor angajatorului.

3. Demisia nu este cu acordul partilor. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Va multumesc . Eu stiam aceste lucruri insa aveam nevoie si de parerea cuiva autorizat/informat. Le multumesc ,celor care au creat aceste site . O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire preaviz cosminbarlad cosminbarlad Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa gasesc ajutor aici. Eu lucrez in serviciul de paza, adica am si ture de zi si ture de noapte, de week-end-uri nu mai ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba justme07 justme07 buna ziua, am o prietena care s-a angajat la un supermarket de o saptamana. a semnat un contract pe perioada nedeterminata ( in contract e specificat ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa stau doar 2 sapt in preaviz?? vanda85 vanda85 Mi-am dat demisia si mi s-a spus ca trebuie sa stau pana pe 21.01.2008 este normal sa stau atata timp?astazi 6.01.2009 mi-am depus demisia;este prea mult ... (vezi toată discuția)