avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Masina cu taxa recuperata vanduta si revanduta
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Masina cu taxa recuperata vanduta si revanduta

Buna seara.
Anul trecut in septembrie am gasit un anunt pe net cu o masina care-mi placea,in anunt scria ca actele sunt in regula si valabile.
Am ajuns la fata locului sa inspectez masina si sa vorbesc cu vanzatorul,masina era ok. din punctul meu de vedere,vanzatorul nu era proprietarul cel din acte,el spunea ca a cumparat masina de la proprietar care a cerut si a primit inapoi taxa de prima inmatriculare de la ANAF.
Proprietarul din acte a inmanat toate actele masinii inclusiv cartea de identitate la respectivul de la care am luat eu masina cu promisiunea ca acesta sa-si inscrie pe nume fiscalul de la masina celelalte acte sa ramana pe numele lui nefacand transcriere la politie.
Eu am primit actele cu masina si am cautat proprietarul din acte sa facem o procura notariala dar nu era de gasit,dupa vecinii lui a plecat din tara.
Intrebarea mea este cum si unde sa platesc impozitul anual dupa masina cum o pot inregistra fiscal pe numele meu.
Cel de la care luasem masina nu cred ca a platit impozit dupa masina dar nu il avea doar de cateva luni inainte de a-l cumpara eu,cu contract de vanzare cumparare pe numele lui.
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 10:15, 24 Ianuarie 2015
eu va sfatuiesc sa nu va complicati. In primul rand trebuie platita taxa de mediu pentru inmatricularea masinii pe numele d-voastra. Apoi actele se pare ca nu le puteti obtine toate. Iar daca veti circula cu masina doar asa....pe numele fostului proprietar...acesta in viitor va va putea da in judecata ca sa radiati masina de pe numele lui si sa o inscrieti pe numele d-voastra. Si o sa aveti multe batai de cap din cauza ca nu ati facut actele cum trebuie la timp. Am intalnit situatii deastea destule si nu se merita, in final sa cumperi o masina fara toate actele. Ii posibil sa nu puteti obtine certificatul fiscal de la proprietar/sau cel care o are inregistrata la taxe pe motiv ca nu si-a platit impozitul si poate nu vrea sa si-l plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu taxa recuperata vanduta si revanduta Hevesiiosif Hevesiiosif Buna seara. Anul trecut in septembrie am gasit un anunt pe net cu o masina care-mi placea,in anunt scria ca actele sunt in regula si valabile. Am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Act vanvare_cumparare auto TIBERIU K TIBERIU K Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe ... (vezi toată discuția)