avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua.in urma cu ceva timp am divortat la notar (in urma casatoriei au rezultat doi copii).Pentru stabilirea pensiei alimentare am depus cerere la judecatoria sectorului de unde apartin.Salariul meu este de 900ron.In urma acestui proces de pensie alimentara fosta mea sotie avand salariul foarte mare (44milioane vechi) a facut cerere de intampinare si demonstreaza ca ea are foarte multi bani (depunand la dosar adeverinta de salariu)si ca cei doi copii ai mei au necesitati care sant evaluate la sume destul de elevate(fotbal,pregatiri extrascolare,cumparaturi in afara de romania,telefoane(abonamente si internet).eu trebuie sa raspund la aceasta cerere de intampinare.Intrebarea mea este ce pot face in acest caz ?pe baza carui criteriu se stabileste pensia alimentara? (intentia mea este sa colaborez la cresterea copiilor dar in masura puterii mele financiare
Cel mai recent răspuns: vicente73 , utilizator 14:45, 24 Ianuarie 2015
Pai si ce solicita sotia in intampinare ?

Legea stabileste procentul cu care contribuiti la cresterea si educarea copiilor raportat la nivelul venitului dvs.

Foarte bine ca sotia are venituri, ca le poate asigura conditii materiale dar pentru a creste si a se forma corect e nevoie si de prezenta tatalui in viata lor.

Mama nu poate renunta la pensia de intretinere pt ca este un drept al copiilor.
Nu va poate obliga la un procent mai mare decat 33% din venitul net al d-voastra, adica 300 ron / luna.
buna seara.in acesta intampinare solicita o pensie mai mare deoarece cum relateaza in cerere copii au nevoie de cheltuieli extra(precizez ca eu am doar 900 ron)
:offtopic:
Va rog, nu mai deschideti subiecte noi pt aceeasi problema. Chiar daca intrebarile sunt diferite, le puneti pe toate in acelasi topic.

N-o sa va stabileasca nimeni pensie peste cuantumul legal ca vrea mama sa duca copiii la ski, salariul dvs nu se intinde ca jarteaua. O sa va intrebe totusi instanta de ce ati fixat pensie la notar daca stiati ca nu o puteti plati, daca ati fixat o pensie si nu v-a scazut venitul de atunci, inseamna ca v-ati asumat s-o platiti. Oare ce-o sa ziceti, ca ati semnat fara sa ganditi ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
nu am semnat fara sa gandesc...numai ca la notar mi s-a spus ca este o simpla formalitate si ca mama de fapt nu vrea pensie pentru copii avand salariul foarte mare,mai mult decat atat am prezentat si adeverinta de salariat de care nu s-a tinut cont.In final eu am avut incredere in autoritate(notarul) (nu am trecut prin astfel de situatii sa vad ca se poate profita de naivitatea persoanelor)multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie divort eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort : - Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramona_1984 ramona_1984 Buna ziua, Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian_nita72 marian_nita72 Buna ziua.Intrebarea mea este daca sotia are un copil din prima casatorie iar acum avem un copil impreuna ,care ar fi procentul care se calculeaza pentru plata ... (vezi toată discuția)