avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere al copilului si venituri din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere al copilului si venituri din agricultura

buna ziua.
Sotia mea este angajata,a nascut si indeplineste conditiile pt a beneficia de concediul de crestere al copilului incepind cu jum lui martie 2015.
Problema este ca avem in acelasi timp o Intreprindere individuala cu cod CAEN 0149-Cresterea albinelor trecuta pe pe numele ei a carei activitate nu o putem intrerupe ..
intrebarea mea urmatoarea.. cate familii de albine putem detine,ca sa ne incadram in limita de 3000 lei pe an, tinand cont ca primele 75 familii nu sunt impozitate,astfel incat sotia sa beneficieze de concediul de crestere al copilului?
Cel mai recent răspuns: mmv79 , utilizator 22:53, 26 Ianuarie 2015
Veniturile de la primele 75 de familii se iau in considerare, chiar daca nu vor fi impozitate.

Vedeti textul de lege boldit de mine.
se iau in considerate pt stabilirea sumei de plata ca indemnizatie .. dvs spuneti ca intra si in in calculul sumei de 3000 lei..

nelamurirea mea era nu daca beneficiez sau nu de CCC ci de numarul max de familii pe care le pot detine pentru a nu fi suspendat acest drept



va multumesc
Da, va intra si in calculul sumei de 3000 lei.

Depinde de norma de venit stabilita. Pentru 2014, ati spus ca este de 30lei/familie. In 2015 cat este?
pt 2015 norma de venit va fi decisa si comunicata de pana la data de 15 februarie si difera de la judet la judet..[ link extern ] >
daca veniturile dela primele 75 familii intra in calcul celor 3000 lei va fi cam dificil sa ma incadrez.. dar astept vad normele de venit pe anul asta ..ma avantajeaza faptul ca anul trecut a fost un an f prost pt albinarit si asta poate face ca norma de venit sa fie mai mica .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apicultura 2013 cabrancea76 cabrancea76 veniturile din apicultura in anul 2013 mai sunt neimpozabile? og 8/2013 nu ma lamureste deloc? va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil TeoTea TeoTea Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 1 an si as dori sa depun cererea pt prelungire, insa as ... (vezi toată discuția)
Crestere copil gina68 gina68 In situatia in care nici unul dintre parinti nu a realizat venituri timp de 12 luni in ultimii 2 ani iar in prezent tatal lucreaza si este singurul ... (vezi toată discuția)