exista vreo sansa sa primim indemnizatia de crestere copil dc sotia este angajata doar cu 2 ore la o firma din data de 24.01.2014 iar copilul este nascut pe data de 03.09.2014 .Sotia este si in clasa a11-a liceul Cronos fara frecventa.Eu nu am carte de munca...
1. Daca nasterea copilului este in septembrie 2014 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) este octombrie 2013 - septembrie 2014.
2. - Daca sotia are contract individual de munca (CIM) din ianuarie 2014 inseamna ca are intrerupere in perioada octombrie 2013 - decembrie 2013.
- Nu conteaza daca lucreaza cu 8 ore pe zi sau mai putin.
- Spuneti ce statut avea sotia dvs. in fiecare luna din aceste 3 luni din 2013 (cu ce se ocupa).
- Daca a fost eleva la zi sau a fost in somaj va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Indiferent de situatie ea va beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Indemnizatie ccc
mihaelaella
Buna seara! Am o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Eu lucrez de pe data de 02.12.2014 cu contract individual de munca iar in luna ... (vezi toată discuția)