avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

exista vreo sansa sa primim indemnizatia de crestere copil dc sotia este angajata doar cu 2 ore la o firma din data de 24.01.2014 iar copilul este nascut pe data de 03.09.2014 .Sotia este si in clasa a11-a liceul Cronos fara frecventa.Eu nu am carte de munca...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 24 Ianuarie 2015
1. Daca nasterea copilului este in septembrie 2014 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) este octombrie 2013 - septembrie 2014.

2. - Daca sotia are contract individual de munca (CIM) din ianuarie 2014 inseamna ca are intrerupere in perioada octombrie 2013 - decembrie 2013.
- Nu conteaza daca lucreaza cu 8 ore pe zi sau mai putin.
- Spuneti ce statut avea sotia dvs. in fiecare luna din aceste 3 luni din 2013 (cu ce se ocupa).
- Daca a fost eleva la zi sau a fost in somaj va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Indiferent de situatie ea va beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copilul meu daca eu inca sunt eleva iulianaflorea iulianaflorea Ma numesc Daniela , am 18 ani sunt eleva inca la liceu in clasa a11 si sunt insarcinata . Am de gand sa continui scoala pentru ca bebelusul se va naste in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc mihaelaella mihaelaella Buna seara! Am o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Eu lucrez de pe data de 02.12.2014 cu contract individual de munca iar in luna ... (vezi toată discuția)