avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul individual de munca

Buna ziua,

In urma cu cateva zile, mi-am incheiat activitatea la o agentie de turism din Bucuresti si nu mi-am primit drepturile banesti decat partial. Incidente cu angajatorul au mai fost, ca in final sa aflu ca in contractul individual de munca era trecut un alt salariu, contract care nu mi-a parvenit niciodata dupa semnare, desi l-am cerut in repetate randuri. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa actionez in aceasta situatie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 13:38, 10 Iunie 2009
1. Cand ati semnat CIM nu ati vazut pentru ce salariu ati semnat?
2. Cand semnati pe statele de plata, in fiecare luna, pentru ce salariu semnati?
3. Daca e semnatura dvs. peste tot nu vad ce ati mai putea face!
4. Daca diferenta de bani provine din plata "la negru" nu aveti cum demonstra in instanta ca aveti de primit bani.
5. Pe viitor, dupa ce semnati un CIM cereti un exemplar. Daca nu il primiti sesizati ITM.
6. Nu mai semnati CIM "in alb"! Uitati-va bine ce fel de contract este (pe ce perioada), ce salariu aveti, cate zile de CO etc.
Daca drepturile banesti pe care angajatorul vi le-a platit corespund salariului din Contractul de Munca, nu prea aveti ce face.(atata vreme cat dvs. ati semnat acel contract).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea activitatii ContSters128609 ContSters128609 Am si eu o situatie sau o problema mai bine zis,daca mi s-a incetat activitatea conf.art.65 alin.1 CM,incepand cu 1feb.2010,pana la aceasta data am fost in ... (vezi toată discuția)
Munca la negru tina23 tina23 Buna tuturor, Va rog frumos daca puteti sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Am lucrat 3 luni de zile la o firma, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Art.55 litera b din codul muncii - mai primesc salariul pe perioada contractului? badoi_m badoi_m Buna ziua, Numele meu este Badoi Mihai , sunt student, si acum o luna si ceva am muncit ca sef de punct de lucru timp de aproximativ 3 saptamani la o firma ... (vezi toată discuția)