avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale MANDAT DE administrator expirat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

MANDAT DE administrator expirat

Buna ziua! O firma are 2 asociati, sot si sotie, din care sotul a fost numit si administrator, cu mandat de 1 an de zile, care a expirat. Ar fi fost indicat sa aiba mandat nelimitat, tocmai asta isi doreste sa faca acum. Intrebarea mea este daca e suficienta Hotararea AGA in care se numeste sotul in functia de administrator pe perioada nedeterminata sau 5 ani si actualizarea actului constitutiv in ceea ce priveste durata mandatului sau, la capitolul care priveste conducerea si administrarea societatii si in afara de asta ar mai fi nevoie de ceva?

SI INCA O INTREBARE. Sotia si-a schimbat buletinul. Tot prin hotarare AGA isi prezinta noile data ale buletinului?
Astept raspunsuri din partea dumneavoastra, pentru care va multumesc inca de pe acum! Apreciez mult profesionalismul domnilor si doamnelor avocati, care isi manifesta interesul si disponibilitatea in a ne raspunde si noua invatzaceilor... :)
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:24, 10 Iunie 2009
Cu privire la primul aspect, e de-ajuns hotararea dar nu mentionati ca "se numeste" ci ca i se prelungeste mandatul. Ar fi indicat ca, daca a trecut ceva timp de la expirarea mandatului anterior, AGA sa confirme toate actele intreprinse de administrator in acest interval.

Referitor la schimbarea buletinului nu e nevoie de nicio AGA: [ link extern ]
Va multumesc mult! Si la fel de mult si pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!

Asadar, nu ar mai fi cazul si de reactualizare a actului constitutiv, asta ar insemna taxa mai mica, veste buna. Insa, stiu ca orice modificare implica actualizarea actului....cam de asta m-am lovit la toti referentii...
Actualizarea actului constitutiv nu va costa in plus, deoarece nu se publica decat hotararea AGA, care e aceeasi. Veti avea o modificare a actului numai daca modificati durata mandatului administratorului de la 1 la 5 ani sau nelimitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv antispam antispam Buna ziua si bine v-am gasit. Am fost de curand la Registrul Comertului pentru a afla de ce am nevoie pentru a prelungi mandatul (expirat) al ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator srl calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Am doua intrebari relativ simple legate de mandatul de administrator care a fost acordat pe 4 ani si este acum expirat: In primul rand, care ... (vezi toată discuția)
Prelungire sediu social si mandat adm just.rain just.rain Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie: atat sediul social cat si mandatul administratorului la un srl au expirat in urma cu un an. Intrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)