avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interzis plimbatul cu cainele pe camp?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interzis plimbatul cu cainele pe camp?

Buna,am si eu o problema,de un am ma plimb cu cainele pe un camp din afara orasului,unde sunt zone ingradite cu garduri electrice(nu exista nici un avertisemnt) iar eu trec pe acolo pe malul unui rau la o distanta de 100 m de zona lui,iar proprietarul pamantului ma amenintat sa nu mai trec cu cainele pe care il tin in lesa pana trec de el,as vrea sa stiu daca am dreptul sa ma plimb pe acolo,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DOTZ , utilizator 19:00, 25 Ianuarie 2015
In primul rand este interzisa imprejmuirea proprietatii cu un gard electric daca acesta poate pune viata trecatorilor in pericol si cu atat mai grava este problema daca nu este semnalat acest lucru. Cat despre plimbatul cu cainele problema sta in felul urmator: daca atunci cand mergi cu cainele la plimbare incalci vreo proprietate privata atunci raspunderea iti apartine mai ales in situatia in care ai fost avertizat, daca domeniul pe care circuli nu este proprietate privata si ai primit amenintari, poti merge la politie sa depui o plangere. ATENTIE: ar fi bine sa depui plangerea daca stii ca esti ok din toate punctele de vedere cu cainele pe care il deti. Daca animalul nu are microcip poti fi pasibil de o amenda usturatoare, iar daca acesta face parte din grupa I sau II si nu are botnita si lesa cand te plimbi cu el, fiind astfel o amenintare pentru trecatori, iar esti pasibil de a raspunde in fata legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari labrador? bogdaNNN25 bogdaNNN25 Bună ziua! Am 15 ani (am buletin) şi imediat voi primi un Labrador. Vreau să vă întreb când creşte mai mare îl pot plimba singur pe stradă ... (vezi toată discuția)
Vecinul își plimbă zilnic câinii, de rasă ciobănesc german, fără lesă iar asta ne provoacă temeri. cum îl poate obliga legea să nu-i mai scoată fără lesă pe stradă? ciofli ciofli Buna ziua. Am o mare problema. Locuiesc la sat, Vecinul meu are doi caini rasa ciobanesc german pe care ii scoate in fiecare dimineata si seara pe drum, fara ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)