avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Legal - platitor vs. neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Legal - platitor vs. neplatitor TVA

Buna seara,va rog sa mi spuneti care sunt avantajele unei firme platitoare de tva fata de una ne platitoare de tva

o seara placuta
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 19:39, 26 Ianuarie 2015
Majoritatea societatilor sunt cu TVA. Cumparand de la dvs. ele isi pot deduce acest TVA.
Multumesc,dar tinand cont ca vand mai mult la persoane fizice ,credeti ca e necesar sa mi trec firma ca platitoare de tva ?
Daca vindeti in special catre persoane fizice si nici nu aveti achizitii mari atunci e mai bine sa fiti neplatitor de TVA. Mai putina bataie de cap.

Aveti insa grija sa nu faceti tranzactii intracomunitare sau import/export de servicii pentru ca veti intra intr-o zona delicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare lemn de foc mariocos mariocos buna ziua, va rog daca este posibil sa-mi dati un raspuns mai detaliat . sunt o intreprindere individuala si am posibilitatea sa fac export de lemn de foc ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva elenaisaicu elenaisaicu Buna zua, Am infiintat o firma si pentru ca e la inceput am optat sa nu fie platitoare de TVA. Voi face vanzare atat catre persoane fizice cat si juridice.Ce ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma neplatitoare de tva si cu impozit pe venit an5w3r_ro an5w3r_ro As dori sa infiintez o firma de software neplatitoare de TVA, iar impozitul sa fie platit pe venit, nu pe profit. Majoritatea veniturilor vor veni in UE si ... (vezi toată discuția)