avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata contributiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata contributiilor

Am lucrat la un angajator care in cim a trecut un salariu mai mic decat cel platit in mana,ca sa nu plateasca impozite la stat.Dupa un timp a intrdus o noua grila de salarizare:salariu fix(mai mic cu 40%fata de cel initial) + bonificatii vanzari,totul platit in mana.Dupa incetarea contractului mai avea de plata o suma de bani reprezentand bonificatii vanzari(aveam inscrisuri semnate cu aceste sume).O parte din suma a platit-o esalonat conform unei intelegeri amiabile.Restul a platit-o prin executare silita ,dupa de am castigat procesul.Pot sa cer in instanta sa-mi plateasa si contributiile si impozitele aflate in sarcina sa si cele datorate de salariat pentru veniturile reale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 26 Ianuarie 2015
Scuze,poate sunt confuz!!
Plata contributiilor este obligatia angajatorului prevazuta de art.40 lit. f)
Daca a platit drepturile salariale restante in dec 2014 si nu a platit contributiile aferente lor,pana cand pot actiona ?
Pana in dec 2017 ?

conf:"Art. 268 C.mun.

(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului. "
Pana in 2017 aveti posibilitatea sa-l actionati in judecata pentru neplata contributiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen limita pentru deschiderea unei actiuni? pad3 pad3 pe 1 dec 2011 mi s-a inchis contractul de munca cu art 65. verbal am convenit cu angajatorul sa imi achite obligatiile salariale (restante de 2 luni) pana pe ... (vezi toată discuția)
Litigiu in munca ailicec ailicec la un proces de recunoastere a grupei de munca judecatoarea invoca cererea resprinsa deoarece considera ca au trecut mai mult de 3 ani de la primirea ... (vezi toată discuția)
Daune-interese piticu1968 piticu1968 La ce se refera art.166 (4)din Codul muncii: intarzierea nefustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obigarea angajatorului la ... (vezi toată discuția)