avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... APARTAMENT FARA ACTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

APARTAMENT FARA ACTE

Buna ziua,acum 3 ani unei cunostinte de ale mele I-a decedat tatal,iar acesta a mostenit in urma acestuia un apartament cu 2 camera care era complet distrus intru-cat cel ce a locuit acolo nu s-a ocupat de nimic. Dupa moartea acestuia cunostinta mea m-a rugat daca nu vreau sa cumpar eu respectivul apart,dar problema era ca nu a gasit actele de proprietate,insa mi-a prezentat cateva documente eliberate de LOCATIVA,in care era specificat clar ca acest apart nu este in proprietatea lor ci a defunctului si este achitat integral din anul 1982,hartie semnata si stampilata de catre societatea locative(si au fost emise cca 4 astfel de hartii in 3 ani diferiti). Am platit cunostintei mele suma de 15000 euro,suma din care el a achitat cca 8000 debitele la apa, asociatie etc. Am incheiat un precontract prin avocatul care l-a reprezentat in instanta unde a cerut o hotarare care sa tina loc de act authentic de vanz-cump. Intre timp eu ca si comparator de buna credinta m-am apucat si am renovat total apart respective incepand de la caramida,izolatie,instalatie electr completa(ca nu avea current si gaz de 6 ani),inst sanitara ,gaz separat,totul nou si ultramodern, costuri finale cu documente si facturi prin firma,proiecte,etc, cca 78000 ron. Dupa o groaza de termene si cca 1,5 ani s-a incheiat si procesul unde a castigat si scria ca hotararea tine loc de act authentic de proprietate,cu drept de recurs in 15 zile. Intre timp societatea locative si primaria mun botosani fac recurs iar dupa 5 sau 6 termene in care spuneau ca nu este apartamentul lor au venit cu o hartie nedatata si nestampilata, si au motivate ca a fost o grava eroare a unui angajat dar de fapt apart pare sa fie al lor, ca ei nu au gasit arhiva veche si e clar ca e al lor, iar instanta le-a admis recursul si a anulat prima hotarare de la fond. Acum eu ami bagati in acest apartament aproape 35000 de euro si sta inchis nu il foloseste nimeni deocamdata ,ca nu am reusit sa scoatem ultima hotarare sa vedem motivatia,si asta de aproape 3 luni,iar cunostinta mea nu imi da banii inapoi ca nu-I mai are, ca a platit cca 8000 datoriile la apart iar eu inca aproape 20000 in renovare si modernizare, el zice ca vrea sa deschida alt process acum de uzucapiune,dar nu stiu ce sorti de izbanda are si chiar nu imi permit sa mai astept cativa ani cu atatia bani blocati si nu pot face nimic cu imobilul. INTREBAREA MEA ESTE CE SE POATE FACE MAI CONCRET SI PE SCURTA DURATA CA SA IMI RECOPAR BANII, MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:17, 26 Ianuarie 2015
nu am reusit sa scoatem ultima hotarare sa vedem motivatia,si asta de aproape 3 luni

Solicitati oficial presedintelui instantei care a solutionat cauza sa dispuna urgentarea si comunicarea hotararii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente proprietate apartament mambodaniel mambodaniel Buna ziua,am cumparat un apartament in Botosani de la o cunostinta in 2012. In acest apartament locuise tatal cunostintei mele din 1982 si pana in 2012 cand a ... (vezi toată discuția)
Recuperarea sumelor de bani de la persoane fizice mihainr1 mihainr1 bina ziua, in urma cu cca 2 ani am achizitionat un apartament intr-un imobil cu 7 unitati locative (5 intr-o casa cu etaj si 2 intr-o alta casa ... (vezi toată discuția)
Cum cumpar un apartament al nimanui???? mabodan mabodan Buna ziua,pe scurt ca sa zic, acum 4 ani am cumparat un apartament de la o cunostinta in care traise tatal acestuia pana a decedat. Fiul acestuia stia ca ... (vezi toată discuția)