avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum cumpar un apartament al nimanui????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum cumpar un apartament al nimanui????

Buna ziua,pe scurt ca sa zic, acum 4 ani am cumparat un apartament de la o cunostinta in care traise tatal acestuia pana a decedat.
Fiul acestuia stia ca apartamentul este proprietate personala, si mi-a prezentat si mie niste adeverinte de la locativa si primaria Botosani unde se specifica ca tatal sau este proprietar, dar nu exista nici un act de proprietate absolut nicaieri.
Eu luand de bune cele relatate si cele vazute,m-am agatat si am cumparat apartamentul facand un antecontract la un avocet urmand ca vanzatorul sa dobandeasca actele prin instanta
Dupa mai bine de 1 an a castigat procesul in care se spunea ca hotararea tine loc de act autentic de vanzare cumparare, insa primaria si locativa au facut recurs si au castigat in sensul ca s-a modificat sentinta si nu mai este valabila hotararea care tinea loc de act de proprietate precizand ca defunctul a fost chirias,fara a prezenta insa vre-un act, pe motiv ca nu se mai gasesc in arhiva,precizez ca defunctul a locuit acolo din 1982 pana in 2012.
Eu l-am dat in judecata pe vanzator sa imi restituie banii si investitiile din apartament si suntem spre final cu asta.
Intrebarea mea este cum pot face sa cumpar apartamentul si de la cine fiindca nu este al nimanui,eu il detin,eu platesc utilitatile,mai putin impozit ca nu figureaza nicaieri si as putea locui acolo toata viata sa platesc doar ce consum, insa vreau sa il detin legal ca sa il pot vinde ca stau de mai bine de 4 ani cu foarte multi bani blocati din cauza increderii in oameni si autoritati/
Daca ma poate sfatui cineva ii multumesc din suflet.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
mabodan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:52, 27 Noiembrie 2016
Daca proprietar al apartamentului este primaria Botosani,adresati-va serviciului specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente proprietate apartament mambodaniel mambodaniel Buna ziua,am cumparat un apartament in Botosani de la o cunostinta in 2012. In acest apartament locuise tatal cunostintei mele din 1982 si pana in 2012 cand a ... (vezi toată discuția)
Apartament fara acte mambodaniel mambodaniel Buna ziua,acum 3 ani unei cunostinte de ale mele I-a decedat tatal,iar acesta a mostenit in urma acestuia un apartament cu 2 camera care era complet distrus ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate abramis abramis Cum pot obtine un titlu de proprietate in conditiile in care am doar un act de vanzare cumparare pe un teren (incheiat in anul 1958 intre vanzator si tatal ... (vezi toată discuția)