avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neprezentarea vinovatului la politie intr-un accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neprezentarea vinovatului la politie intr-un accident rutier fara victime

Buna ziua, as avea si eu o problema daca ma puteti ajuta.
De curand masina mea a fost lovita in parcare ca urmare a impactului dintre doua autovehicule din care unul dintre ele ricosand in masina mea. Ajuns la fata locului anuntat de un vecin am vazut ambii soferi implicati in accident nestiind exact care e cel vinovat si care nu la momentul respectiv. Una dintre masini apartinea unei companii de taximetre afland ulterior ca este masina al carei sofer era vinovat pentru ca nu a acordat prioritate. La foarte putin timp soferul din taxi s a urcat in alt taxi si a plecat de la locul accidentului. Asa ca am reusit sa vb doar cu soferul nevinovat care se uita la ce daune are masina lui si mi a spus ca are asigurarea de la soferul de taxi si ca de aceea l a lasat sa plece. Ca atare eu si cu soferul nevinovat ne am indreptat catre unitatea de politie a sectorului 4 pentru constatarea daunelor si pentru a putea intra in posesia procesului verbal de constatare si a politei de asigurare cu care sa mi repar masina. Si am asteptat ca in 24 ore sa apara si soferul vinovat. Intre timp ne am interesat la compania de taxi ca sa aflu cine era soferul pentru ca nu aveam niciun act de indentificare al soferului. Soferul vinovat nu s a prezentat in schimb au venit la politie doi reprezentanti ai companiei de taxi dand informatii despre cine a fost soferul care mergea cu taxiul in momentul producerii accidentului, avand asupra lor actele de identitate ale soferului vinovat precum si permisul acestuia de conducere. Mentionez ca actul de identitate al soferului vinovat este de fapt o dovada valabila pe un an de zile eliberata ca urmare a faptului ca are lipsa domiciliu.
De aici incepe toata problema mea pentru ca acest individ ce nu are un domiciliu nu vrea sa se prezinte sa completeze politistul procesul verbal, iar eu fara procesul verbal nu imi pot face masina pe asigurarea lui. Politistul mi a spus ca nu poate incheia procesul verbal daca nu se prezinta si soferul vinovat. Dupa ce am aflat de la colegii lui de taxi ce s au prezentat la politie ca individul vinovat este de fapt nepotul unei persoane publice m am informat si am mai gasit si alte informatii pe net despre el cum ca ar fi o persoana certata cu legea si chiar un consumator declarat de droguri. Acum politistul mi a spus ca nu va avea incotro si va trebui sa urmeze procedurile si sa l citeze daca nu s a prezentat in termen de 24 ore si ca asta poate dura si luni de zile daca nu va binevoi sa se prezinte ori sa il dau in judecata si sa imi recuperez daunele ce ni le a produs mie si soferului nevinovat. V as ruga foarte frumos daca puteti sa imi spuneti daca exista o solutionare favorabila mie din punct de vedere legal (ca totusi nu cred ca sunt vinovat ca am lasat masina in parcarea mea de resedinta ca sa mi fie tamponata). Va multumesc foarte frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:52, 28 Ianuarie 2021
Puteti sa il dati in judecata sa va recuperati prejudiciul..
Daca acel Domn nu are un domiciliu, cum poate fi citat in instanta?
Presupun ca veti avea mult cosmar cu recuperarea prejudiciului suferit.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
Szekely Barna, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Accidentata de un cal cu caruta cu propritarul care nu vrea sa despagubeasca Larisa2018 Larisa2018 Buna ziua! Am fost accidentata de un individ care circula pe contrasens cu calul si cu caruta...ce pot face mai departe pentru a imi repara masina....exista ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara - vinovat de negasit EdgeGL EdgeGL Buna ziua. In cele ce urmeaza am sa incerc sa va cer sfatul in privinta unei \\\\"intamplari\\\\" patite de mine Duminica din data de 28.07.2013. Tocmai ... (vezi toată discuția)