avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare imobil

Am divortat,divortul pronuntandu-se in luna octombrie 2013.Inainte de divort,in anul 1993,apartamentul l-am cumparat numai cu banii parintilor mei si banii mei.Locuinta
am cumparat-o pe timpul casatoriei,aceasta fiindu-mi repartizata de catre unitatea unde am lucrat,sotia n-a participat cu bani si nici familia din care provine nu m-a ajutat cu nimic.Mentionez ca sotia nu este trecuta in contractul de vanzare-cumparare nici luata in spatiu,contractul fiind numai pe numele meu.Eu m-am recasatorit si doresc sa locuiesc in apartamentul meu,dar fosta sotie nu vrea sa plece din apartament.In acest moment eu locuiesc cu actuala sotie,la tara, in casa parintilor mei,care au decedat si unde nu am acte de mostenire.Va intreb daca fosta sotie mai poate locui,legal,in apartamentul meu,avand in vedere ca ,inca,nu s-a deschis procesul de partaj.
Apartamentul are doua camere si nu este decomandat.
Mai mentionez faptul ca prin hotarare judecatoreasca definitiva,fostei sotii i s-a dat o renta viagera de 1/4 din pensia mea,aprox. 1000 lei/luna ,incepand cu data pronuntarii divortului,ea avand o pensie anticipata de 700 lei.
Hotararea de divort a precizat ca fosta sotie sa-si reia numele de dinaintea casatoriei,iar pana la acasta data nu si-a schimbat numele .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:25, 26 Ianuarie 2015
Buna ziua,
Pana la pronuntarea unei sentinte de partaj are dreptul.
Din pacate apartamentul fiind achizitionat in timpul casatoriei se va imparti, teoretic, jumatate, jumatate.
va sfatuiesc sa va angajati un avocat pentru partaj intrucat problema este destul de complicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare apartament florea1705 florea1705 Buna ziua, Buna ziua Pun in discutie o problema de recuperare a unui apartament. Pe scurt. Fiica mea dupa casatorie impreuna cu sotul ei si ajutati de ... (vezi toată discuția)
Partaj dragosdoc dragosdoc Am hotarare judecatoreasca de divort din martie 2011, acum se judeca partajul. Am cumparat impreuna cu fosta sotie un apartament pentru care am facut contract ... (vezi toată discuția)
Partaj elena13 elena13 As dori un raspuns pentru urmatoarea speta: suntem divortati si acum suntem in proces de partaj. Parintii mei la un moment dat, in timpul casatoriei, mi-au dat ... (vezi toată discuția)