avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acord de recunoastere a vinovatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acord de recunoastere a vinovatiei

Un inculpat a fost acuzat de savarsirea a doua infractiuni.
Pentru o infractiune a incheiat acord de recunoastere a vinovatiei si a primit o condamnare definitiva de 2 ani cu suspendare.
Pentru cealalta fapta a fost trimis in judecata.
Mai poate primi acesta o pedeapsa cu inchisoare cu suspendarea executarii? Sau orice pedeapsa va primi, va fi automat cu executare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:34, 28 Ianuarie 2015
Depinde daca este recidivist, caz in care obligatoriu va ajunge la inchisoare.
doar daca infractiunea a doua a fost savarsita in termenul de incercare/supraveghere este obligatoriu ca a doua pedeapsa sa fie cu executare.Adica se cumuleaza amandoua in pedeapsa cu executare. se poate da tot cu suspendare, daca sunt indeplinite conditiile legale.
Ambele fapte au fost savarsite in luna iunie 2014 de exemplu. Pentru una din fapte a fost incheiat acord si a primit 2 ani cu suspendare in luna iulie.
In luna august a fost sesizata instanta cu rechizitoriu pentru fapta a doua.
Instanta poate condamna cu suspendare pe inculpat in conditiile in care conf. art. 91, lit. b cod penal, nu poate fi condamnat cu suspendare in situatia in care a mai primit o condamnare cu suspendare anterior?
De principiu se poate o pedeasa cu suspendare dar va trebuie avocat foarte bun deoarece in functie de pledoarie se aplica pedeapsa.
Ideea este cu totul noua pentru mine.
Pana acum, in naivitatea mea, am crezut ca probele de la dosar au cea mai mare pondere in aplicarea pedepsei.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

De principiu se poate o pedeasa cu suspendare dar va trebuie avocat foarte bun deoarece in functie de pledoarie se aplica pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa in caz de recidiva cezarad cezarad Intr-un proces penal în care inculpatul este recidivist,pedeapsa care se va pronunța în cazul său (ținând cont că și-a recunoscut fapta și a facut uz ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)