avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acord de recunoastere a vinovatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acord de recunoastere a vinovatiei

Un inculpat a fost acuzat de savarsirea a doua infractiuni.
Pentru o infractiune a incheiat acord de recunoastere a vinovatiei si a primit o condamnare definitiva de 2 ani cu suspendare.
Pentru cealalta fapta a fost trimis in judecata.
Mai poate primi acesta o pedeapsa cu inchisoare cu suspendarea executarii? Sau orice pedeapsa va primi, va fi automat cu executare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:34, 28 Ianuarie 2015
La individualizarea judiciara a pedepsei pentru aceeasi fapta, pe inselaciune spre exemplu, se aplica pedepse de 12 ani , 10 ani sau 3-4 ani.Ma refer pe aceeasi incadrare juridica si nu pe incadrari juridice diferite.

Diferenta de ani cum credeti ca se face?

De ce credeti ca unii au pedepse cu executare si altii cu suspendare?

Credeti ca tot ce conteaza este numai fapta si 3 cuvinte spuse de avocat si nimic altceva nu mai conteaza?

Stiu ca sunt avocati care cred ca nu conteaza ce avocat are persoana si ca indiferent de avocat tot la fel va fi dar este falsa aceasta parere din punctul meu de vedere.
Judecatorii sunt foarte atenti la avocati, la ceea ce pledeaza.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

De principiu se poate o pedeasa cu suspendare dar va trebuie avocat foarte bun deoarece in functie de pledoarie se aplica pedeapsa.

Eu zic ca uneori ar trebui pedepsiti si avocatii care spun sau scriu prostii. Vreau sa stiu si eu cum ar trebui sa arate pledoaria geniala si eficienta facuta cu toate probele din dosar impotriva sustinerilor tale?

Avocatul n-ar trebui sa se concentreze pe administrarea probelor care ii aduc avantaje clientului si respectarea procedurii ?
Zic si io, vorba lui milika

Pana la urma are cineva un raspuns pertinent la problema de drept ridicata?
Ma refer la un temei legal, nu la chestiuni conjuncturale sau de pledoarie.
Speta nu este reala, doar ipotetica.
Pana la urma este un forum juridic, nu un fel de OLX.
Multumesc.
Daca nu este recidivist se poate aplica o pedeapsa cu suspendare.
Nu este imposibil.

Regula este insa aceea ca se ajunge dupa gratii in astfel de cazuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa in caz de recidiva cezarad cezarad Intr-un proces penal în care inculpatul este recidivist,pedeapsa care se va pronunța în cazul său (ținând cont că și-a recunoscut fapta și a facut uz ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)