avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Suntem 4 surori plus mama..tatal meu a murit in 2007...una din surori a deschis succesiunea prin judecatorie..pana acum mi s-a spus ca ar fi bine sa obtin o amanare a termenului de 22 iunie..starea noastra financiara nu este una foarte buna...mama trebuie sa vanda apartamentul ca sa i se dea partea surorii?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 15:37, 11 Iunie 2009
cu totii sunteti mosteitorii rezervatari ai tatalui dar mama, daca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei cu defunctul, dansa are o cota majoritara. dumneaei va trebui sa o despagubeasca pe fiica, prin sulta ce va fi stabilita de instanta. mama , nu este neaparat nevoie, sa-si vanda apartamentul, daca are si alte modalitati de a strange bani pt. a-si despagubii fiica- fiicele.
exista si posibilitatea ca celelate 3 surori sa ramana in indiviziune cu mama si atunci toate 4 o veti despagubi pe sora, fiecare dupa cotele ce vi se cuvin.

av.m.vasilescu
Buna ziua! as dorii sa stiu si eu exact cum se imparte partea tatalui...suntem 4 surori plus mama in viata...Apartamentul se imparte in 2...jumatate mama-jumatate tata...la succesiune se imparte doar partea tatalui astfel...jumatate mama si restu toate 4?...am inteles eu bine?..Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
aurelya, utilizator
Din pacate nu cred ca va poate spune cineva daca este in avantajul dvs. sa aminati procesul, depinde ce urmariti cu aceasta aminare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de familie adrianosoby94 adrianosoby94 dupa moartea tatalui meu mama mea a ramas majoritara prin lege pe casa acum dupa taxa de succesiune sa impartit casa si mama me avrea sa ma despagubeasca. ... (vezi toată discuția)
Mostenire mandy7000 mandy7000 am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ... (vezi toată discuția)
probleme legate de succesiune,testament... Cezar66 Cezar66 Problema sta in felul urmator... Tatal meu este fff.bolnav.Tatal meu detine impreuna cu mama mea un apartament si o masina veche.In momentul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)