Buna ziua! Suntem 4 surori plus mama..tatal meu a murit in 2007...una din surori a deschis succesiunea prin judecatorie..pana acum mi s-a spus ca ar fi bine sa obtin o amanare a termenului de 22 iunie..starea noastra financiara nu este una foarte buna...mama trebuie sa vanda apartamentul ca sa i se dea partea surorii?
cu totii sunteti mosteitorii rezervatari ai tatalui dar mama, daca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei cu defunctul, dansa are o cota majoritara. dumneaei va trebui sa o despagubeasca pe fiica, prin sulta ce va fi stabilita de instanta. mama , nu este neaparat nevoie, sa-si vanda apartamentul, daca are si alte modalitati de a strange bani pt. a-si despagubii fiica- fiicele.
exista si posibilitatea ca celelate 3 surori sa ramana in indiviziune cu mama si atunci toate 4 o veti despagubi pe sora, fiecare dupa cotele ce vi se cuvin.
Buna ziua! as dorii sa stiu si eu exact cum se imparte partea tatalui...suntem 4 surori plus mama in viata...Apartamentul se imparte in 2...jumatate mama-jumatate tata...la succesiune se imparte doar partea tatalui astfel...jumatate mama si restu toate 4?...am inteles eu bine?..Va multumesc
Mostenire
mandy7000
am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ... (vezi toată discuția)