avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Carte de munca pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Carte de munca pensionare pe caz de boala

buna dimineata,am si eu o prima intrebare.In functie de raspunsul d-voastra,poate o a va mai deranjez cu altele
In cazul unei pensionari pe caz de boala,salariat fiind in acel moment,in Bucuresti,cartea de munca unde este trimisa?La casa de sanatate a sectorului unde ai domiciliul sau la casa de pensii a sectorului unde primesti pensia?
Va multumesc

este vorba chiar de mine.Nu imi pot recupera cartea de munca,fiindca nimeni nu stie unde este

Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:58, 8 Februarie 2015
Casa de pensii trebuie sa va gaseasca in PLAT 2001 -2002 unde se vede si cuantumul pensiei pe care o aveati. Va poate gasi si in baza comisiei - dupa nume si adresa de atunci (unde se primeste nr. dupa ce dosarul e verificat). Si in baza actuala trebuie sa apara doar ca dosarul apare ca sistat.
In baza de date a casei de pensii apar toate nr. de dosar din 2001 pana in prezent.
PS - Nu sunt avocat.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Gabi50, utilizator
@ Gabi50

Domnul care a deschis această discuție s-a pensionat în ianuarie 2001, deci înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 19/2000. Înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 19/2000 pensiile nu se calculau în funcție de un punctaj mediu anual, deci nu există PLAT la casa de pensii.

@ gabriel59

PLAT-ul este un desfășurător cu pensia aflată în plată. El cuprinde evoluția punctajului mediu anual lună de lună și an de an.
Toti care au beneficiat de pensie dupa aprilie 2001 se regasesc in baza de date a pensiilor indiferent cand si-au deschis drepturile ( in plat sau palti -ln se gaseste orice persoana careia i s-a sistat dreptul dupa aprilie 2001).
Daca aveti decizia medicala in baza careia v-a dat capabil - e si acolo trecut nr. de dosar.
Nu vă supărați, dar am avut litigii cu persoane pensionate înainte de 1 aprilie 2001 și care nu beneficiaseră, din varii motive, de prevederile OUG nr. 4/2005. La niciunul dintre aceste persoane nu exista PLAT, dar poate asta diferă de la o casă de pensii la alta. După cum vedeți, nici casa de pensii nu l-a găsit în evidențe (nu poate exista PLAT fără ca dosarul de pensie să nu fie înregistrat în evidențele informatice ale casei de pensii).

Un loc unde domnul ar putea rezolva ceva este, așa cum ați sugerat acum, cabinetul medicului expert al asigurărilor sociale.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu ma supar, dar stiu sigur ca in baza de date sunt persoane care de ex au fost in pensie din 1995 pana in febr. 2002, la unele apare sistat, la altele decedat. E adevarat ca dureaza cateva ore bune pana le gasesti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)
Verificare pensie marjordy marjordy Spuneti-mi, va rog, in ce conditii se poate solicita verificarea pensiei pentru limita de varsta pentru ca pensia mea este mai mica decat a altor persoane ... (vezi toată discuția)
Pensionare bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu problemele de mai jos: 1.La calculul punctajului anual dupa data de 01.04.2001 ,se utilizeaza veniturile ... (vezi toată discuția)