GEO_MAR a scris:
Asociatia nu s-a ales cu niciun leu, desi avea inscrisa datoria la Cartea Funciara.
Intrebare: in cazul executarii silite a unui imobil luat prin credit ipotecar nu mai este valabila legea care spune ca nu se poate instraina imobilul fara 'dovada' ca nu exista datorii la intretinere?
Aveati inscrisa datoria probabil la OCPI prin instituirea privilegiului imobiliar. Dar ati depus aceasta la executor inainte de adjudecare?
Apoi vedeti ca legislatia spune ca este necesara adeverinta de la asociatie dar aceeasi legislatie spune ca se poate vinde si cui datorii sau fara adeverinta daca....
Ati patit-o si eu nu tin cu "ursul" dar iata cum am procedat noi intr-un caz asemanator:
Stiind ca un apartament este in procedura de executare silita, intr-un dosar cu hotarare definitiva ..., avand si restante catre asociatie, am instituit privilegiul imobiliar. Imediat am facut cererea de chemare in judecata a restantierului. In cateva zile am avut numarul dosarului. Am mers la executorul judecatoresc cu cateva zile inainte de data stabilita pentru prima licitatie. Am formulat o cerere catre executor in care am aratat ca cel ce era in excutare are debite catre asociatie (liste de plata...), am anexat privilegiul imobiliar si dovada ca exista pe rol dosarul XX deschis de asociatie impotriva celui executat si-am solicitat ca din suma incasata in urma adjudecarii sa se retina banii datorati asociatie pana cand asociatia va obtine o hotarare definitiva... S-a amanat adjudecarea de doua ori (vreo 3 luni) dar pana la urma s-a vandut. Executorul a platit creditorii, a retinut suma solicitata de asociatie in contul sau (al executorului) si a mai dat cativa firfirei fostului proprietar. Dupa 10 luni am abtinut hotararea in judecatorie si-am dus-o la executor. Fostul proprietar a facut contestatie la executare, am mai "beneficiat" de doua termene in instanta si pana la urma am obtinut "liber la executare". Am dus hotararea la executor care in aceeasi zi a virat in contul asociatiei datoria stabilita de instanta. Solicitarea in instanta a fost de 14000 lei, instanta ne-a acceptat (in urma unei expertize solicitata si platita de proprietar cu 800 lei) doar 13800 lei. Am ramas cu o "paguba" de 200 lei (o parte din penalizari) ce nu ne-a afectat. Sigur ca proprietarului i s-au oprit si cheltuieli de executarea.
Poate foloseste cuiva si aceasta experienta reala.