avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe pensie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe pensie

buna seara,mama mea are un credit la cetelem la care nu a mai platit de 4 luni,acum a sunato si a anuntato ca ia pus oprire pe pensie 350lei,valoarea ratei fiind de 320lei,ce vreau sa stiu ia are pe cupon pensie 404 lei si suma fixa 680 care este acordata pentru ingrijitor fiind incadrata cu handicap gr1,are voie sa puna oprire si din suma fixa?din cite am inteles la aceasta nu ar avea voie sa umble
Cel mai recent răspuns: reluytg , utilizator 13:27, 28 Ianuarie 2015

Nu se poate popri decât suma de 404 lei , și doar partea care depășește jumătate din salariul minim net pe economie, la nivelul anului 2015.

Dacă Banca /Casa de pensii reține mai mult, trebuie să îi anunțați că încalcă prevederile legale.
ok,multumesc,ia in afara de acestia mai are ajutorul de handicap gr 1 de 293leiu pe alt cupon,la acestia poate sa umble sau sa ii ia in calcul?Acum trebui mers la casa de pensii si facuta o reclamatie ,sau ce trebui facut,pentru a micsora oprirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pensie vasilicatranca vasilicatranca Buna seara, am si eu o problemă. Am 64 de ani si am pensia pe card, aceasta, conform cuponului de pensie, este in valoare de 665 de lei. Pensia este la CEC ... (vezi toată discuția)
Instiintare poprire stancuelisabeta stancuelisabeta fratele meu a primit acum citeva zile o instintare de poprire la un credit de la CETELEM IFN SA mentionez ca a platit din el aproape 2 ani si jumate creditul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca transilvania ... andreearm andreearm Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca Transilvania , au plătit un an apoi nu au mai reușit . Au primit Înștiințare de la recuperatori ca li ... (vezi toată discuția)