avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator asociatie locatari

Buna seara.Am o nelamurire si daca se poate un raspuns.De patru luni eu si sotul ne-am mutat la alta locatie si in urma cererii adresata de parinti catre administrator la cotele de intretinere au ramas doua persoane,fapt evidentiat si in lista de intretinere.Cu toate acestea , administratorul ,in tot acest timp afiseaza si parintii platesc in continuare contributia pt.salubrizare tot pt 4 persoane Material si logic daca sunt doua persoane la intretinere de ce sa plateasca pt. 4 pers la gunoi.Discutiile cu administratorul au fost inutile motivand ca , contractul a fost facut cu r..u pe 6 luni ,dar adevarul este ca nu a vrut sa mearga sa modifice nr de persoane.As dorii sa stiu daca sepot recupera banii platiti in plus si cum pot reusii,In ipoteza ca se continua aceasta rea vointa si abuz .unde mapot adresa cu o plangere ?Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Morina_60 , utilizator 09:03, 28 Ianuarie 2015
solicitati-i sa va arate contractul de care vorbeste si spuneti-i ca in caz contrar, pt neregulile care le face, veti face demersuri si veti anunta autoritatile competente sa ii controleze toata gestiunea.

nu stiu cat va mai dura aceasta situatie si comparativ cu prejudiciul creat, onorariul unui avocat, plus timp pierdut pt recuperarea amiabila/prin instanta a sumei incasate de administrator, pot insuma o valoare mai mare decat prejudiciul.
Faceti o contestatie adresata presedintelui asociatiei, el este reprezentantul asociatiei nu administratorul.
Este o minciuna cu numarul de persoane declarate, contractul se face cu aproximatie, rar se intampla ca numarul persoanelor care locuiesc in condominiu sa fie mai mic decat numarul persoanelor trecute in contract, in general sunt trecute un numar mai mic de persoane in contract.
Exista 2 posibilitati de a vi se rezolva problema, ambele eludate de administrator si ambele usor de facut, dar care presupun vointa si bun-simt de a fi puse in practica:

- administratorul sa se duca in fiecare luna la firma de salubrizare si sa declare numarul de persoane care locuiesc efectiv in bloc in luna respectiva. Contractul este facut initial orientativ, dupa care, lunar, are posibilitatea sa modifice numarul de persoane pentru care sa fie facturat serviciul respectiv.

- administratorul sa imparta factura la numarul de persoane care locuiesc lunar efectiv in bloc, indiferent daca numarul scade sau creste fata de contract. In unele luni cota va fi mai mare, in alta mai mica pentru 1 persoana.

In HG 1588/2007 este clara prevederea, iar el nu poate invoca altceva:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

Puteti sa faceti o reclamatie scrisa catre presedintele asociatiei in care sa mentionati si aceste argumente pe care vi le-am scris mai sus, inclusiv prevederile legale.
Ar trebui sa va recalculeze intretinerea macar pentru lunile in care ati sesizat si nu a avut bunul simt sa se conformeze posibilitatilor de a actiona sau prevederilor legale.

Daca nu rezolvati la asociatie, faceti o reclamatie scrisa catre primarie, la compartimentul de Relatii cu asociatiile de proprietari.

Nu e o solutie sa ajungeti in instanta deoarece cheltuielile ar fi mult mai mari decat ce ati putea obtine.
Va multumesc foarte mult tuturor , voi urma pasii descrisi si sper sa o rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane in plus la intretinere Marra11 Marra11 Buna ziua, administratorul blocului ne adauga constant persoane in plus la intretinere desi locuim 2, pe baza regulii administratiei ca se adauga persoane in ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva administratorului de bloc CORINA_m CORINA_m Buna ziua. Va rog sa imi spuneti, unde pot reclama faptul ca, administratorul nu introduce la plata cheltuielilor de intretinere toate persoanele care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane mihai_80 mihai_80 Buna ziua! Am observat in urma cu o saptamana ca sunt trecut cu doua persoane la cheltuielile de intretinere la asociatie desi locuiesc singur. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)