avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, promisiuni incalcate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, promisiuni incalcate

Cale de atac ptr. refuz succesiune, deschisa la notar de catre cei doi mostenitorii fata de al treilea. Motivul celor doi mostenitori, s-au inteles cu privire la modul de partaj a masei succesorale. Adica primul, sotia defunctului, dupa partajul voluntar, ii cedeaza benevol partea sa, fiului mai mic (care motiveaza ca a avut grija de ea de la decesul sotului (respectiv tatalui). Pe timpul vietii celor doi sotii (tatal si mama) acestia au convenit tacit ca mostenirea lor sa fie impartita in mod egal celor doi copii ai lor. Se pare ca dupa o perioada lunga de la decesul sotului mostenitor, sotia mostenitoare doreste dechiderea mostenirii si efectuarea partajului voluntar, cu beneficii viitoare pentru mosteniotrul cel mic al familiei(baiatul cel mai mic). Aportul adus de fratele cel mic la ingijirea mamei in varsta, este foarte neinsemnat, cu atat mai mult cat acesta s-a folosit de bunurile succesorale ca fiind ale lui. Iar fratelui mai mare respingandu-i orice actiune de administrare sau de ajutor. Cum pot pune cap acestei satrii de nedreptate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:41, 28 Ianuarie 2015
Nicicum.

Legal, sotia supravietuitoare are cota ei, cu care poate face ce doreste in timpul vietii sau o poate testa pentru eventualitatea mortii. In ambele situatii, veti putea interveni abia dupa decesul mamei, si doar daca actele cu titlu gratuit incheiate de ea vor aduce atingere rezervei dumneavoastra succesorale in succesiunea dupa mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. ... (vezi toată discuția)