am facut un credit pt o persoana apropiata din familie care insa nu l-a platit si a plecat din tara . Creditul a fost facut in 2005 pe o perioada de 3 ani . eu nu am posibilitate sa-l achit mai ales ca suma s-a transformat in una colosala. sunt hartuita de firma respectiva telefonic zilnic si deasemenea si prin posta. doresc sa stiu , nu exista un termen de prescriptie a datoriei? de ce n-au actionat in toti acesti ani?
de 3 ani ma haituiesc telefonic sau prin posta insa in ultima scrisoare primita in aceasta saptamana mi se aduce la cunostinta ca dosarul se va trimite unui executor pt demararea procedurilor de executare silita. Surprinzator este faptul ca anul trecut, in preajma sarbatorilor, cuprinsi probabil de spirit crestinesc, mi-au trimis postal oferta sa platesc jumatate din suma datorata, insa cum n-am dat curs ofertei in nici un fel pentru ca am obosit sa le spun ca nu am cum sa achit aceasta datorie, acum s-au razgandit si vor suma integral. Credeti ca este posibila executarea silita dupa atata vreme? Va multumesc a nticipat
Dacă în 3 ani doar v-au hărțuit, este evident că este tot ce pot face. Comunicați-le că știți că s-a împlinit termenul de prescripție, implicit că nici preșul de la ușă nu vi-l pot lua în mod legal. Vor insista câtă vreme vor simți că presiunea asta vă deranjează psihic și sunt șanse să cedați.