avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

In cazul in care se solicita divortul in temeiul art. 373 lit. c), Cod civil, despartirea in fapt de cel putin 2 ani putand fi dovedita si prin inscrisuri, mai este necesara prezenta a cel putin 2 martori care sa confirme acest termen de cel putin 2 ani? Ar fi deajuns numai 1 martor?
Cel mai recent răspuns: brasero2011 , utilizator 11:01, 29 Ianuarie 2015
Mergeti impreuna la un notar si divortati de comun acord. Alta varianta simpla este medierea.
Incheiati un acord de mediere al carui obiect va fi divortul sau, daca aveti copii impreuna, puteti stabili, de asemenea, si exercitarea autoritatii parintesti, domiciliul minorilor sau/si pensia de interinere minori. Acordul este introdus in instanta, instanta va acorda un termen la care partile trebuie sa fie prezente si nu va mai fi nevoie sa aduceti inscrisuri sau martorii despre care faceti vorbire.
Exclus! Paratul nu este deacord cu divortul. Intrebarea ramane valabila. Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort maripopus maripopus Buna Ziua! Nu mai stau cu sotia de mai mult de 4 ani, avem 2 copii, nu ne-am mai inteles, nu potrivim deloc, insa am avut si o prietena. Dupa ce am plecat de ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor, procedură juditbacso juditbacso Buna ziua . Nu am posibilitatea sa platesc un avocat.Sunt despartita de sot de trei ani nu tinem legatura nu vorbim nu stim umde e viziteaza copulul nostru de ... (vezi toată discuția)
Ce solutie este in cazul in care reclamantul a pierdut procesul de divort valer_valy valer_valy Buna seara. Am urmatoarea situatie: Un prieten a deschis actiune de divort in anul 2011 solicitand divortul din culpa comuna. Sotia lui nu a fost deacord cu ... (vezi toată discuția)