avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fel de contract e nevoie pt un troc teren - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fel de contract e nevoie pt un troc teren - constructie casa?

Buna ziua,
As dori sa știu ce fel de contract trebuie sa închei pentru următoarea tranzacție : loturi de casa în contrapartida unei construcții (case de locuit). As dori sa știu ce fel de contract și ce ar trebui sa conțină astfel încât sa nu pierd parcelele și nici sa nu ii plătesc despăgubiri constructorului în cazul în care acesta se răzgândește pe parcursul lucrărilor. Cu alte cuvinte nu vreau sa iau teapa :) și as dori sa știu ce trebuie sa fac legal pentru a fi cat mai bine acoperit
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:43, 28 Ianuarie 2015
Daca casa exista azi, se face un contract de schimb in temeiul art.1763 cc.
Daca casa nu exista azi, se face un contract de vanzare teren cu clauza sub conditie suspensiva sau doua contracte dupa caz, stie notarul.
Da e vorba de o constructie noua : adica se dau loturi de casa la schimb cu o casa noua
Raspunsul il aveti mai sus. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract bissy_ralu bissy_ralu buna ziua. in anul 2006 s-a incheiat o conventie intre locatarii unui bloc si un constructor prin care se ceda dreptul de a construi pe acoperisul blocului un ... (vezi toată discuția)
Garantie apartament bloc nou Filip10 Filip10 Intrebarea mea este urmatoarea: daca in blocul in care locuiesc (constriut in 2009), exista probleme cu canalizarea de la subsolul blocului, datorita unor ... (vezi toată discuția)