avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac in civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac in civil

cate cai de atac este posibil intr un proces civil?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:06, 29 Ianuarie 2015
Căile de atac se împart în ordinare și extraordinare.

Cea ordinară este apelul și se poate exercita în majoritatea cazurilor.

Cele extraordinare sunt:
- recursul (nu se poate exercita câtă vreme calea apelului este deschisă). Potrivit noii proceduri, multe dintre cereri cu valoare mică nu mai pot fi atacate cu recurs și sunt definitive cu apelul.
- revizuirea
- contestația în anulare (numai pentru hotărâri definitive).
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Radu9, utilizator
o amenda de 30000 lei cu CNADNR-ul se poate ataca dupa apel cu recurs?
Nu. Hotărârea pronunțată într-un litigiu având ca obiect plângere contravențională poate fi atacată numai cu apel, iar hotărârea pronunțată în apel nu poate fi atacată cu recurs. Dacă doriți și prevederea legală, vă rog să spuneți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)