avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere acte cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere acte cetatean strain

buna seara
sora sotiei mele s-a casatorit cu un cetatean din Maroc. Ei locuiesc in Italia.
Ar dori sa obtina acte pentru sotul ei de Romania.
Ce trebuie sa faca si ce acte si conditii trebuie sa indeplineasca pentru a obtine acte de Romania pentru sotul ei. Ma refer la buletin, permis, pasaport.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:15, 2 Februarie 2015
Depinde unde a avut loc casatoria. Daca cumnata dumneavoastra s-a casatorit in Romania atunci lucrurile se pot rezolva mai usor insa daca s-au casatorit in alta tara atunci cumnata dumneavoastra va trebui mai intai sa solicite autoritatilor romane înregistrarea certificatului de casatorie pentru recunoasterea acesteia si ulterior rezolvarea celorlalte aspecte legate de actele de identitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ContSters82289, utilizator
Pentru ca sotul cetatean marocan sa obtina buletin ori permis de conducere trebuie ca mai intai sa obtina cetatenia romana. Faptul ca sunt casatoriti nu inseamna ca cetateanul marocan devine automat prin casatorie cetatean roman. Poate peste 5 ani. Pana atunci poate solicita un permis de sedere temporar, mai apoi permanent si tot asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casàtorie cu un cetàtean din maroc ali81585 ali81585 Bunà seara, Mà numesc Alina si am 29 anni. Locuiesc in Italia,de aproape 10 ani si de 9 ani sunt impreaunà cu un marocan. Noi am vrea ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)
Cetatenie - casatorie cu cetatean marocan mihai_adrian mihai_adrian Buna ziua. Sora mea se afla momentan in Italia. Ea vrea sa se casatoreasca cu un marocan (aflat si el in Italia) in Romania. Intrebarea este: daca vin in ... (vezi toată discuția)