mama a muncit pentru o perioada de 3 luni( septembrie- decembrie 2014) la un camin de batrani, fara contract de munca, ci cu un contract de voluntariat...ca asa se face la inceput la ei, dar banutii i-a primit( toti angajatii au muncit sau inca muncesc pe contracte de voluntariat, respectiv contracte de munca de 2 h). De la jumatatea lunii decembrie nu mai munceste acolo( nu mai aveau nevoie de ea) insa salariul pe luna noiembrie plus ceva din decembrie n-a primit si i s-a spus ca nici nu v-a primi( o tin pe drumuri de aproape 2 luni).
Sunt acoperiti din punct de vedere legal de contractul de voluntariat si nu exista nici o solutie pentru a recupera banii munciti? va rog ajutati-ma!
Litigiile izvorate din incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului de voluntariat se solutioneaza pe cale amiabila sau prin procedura de mediere, iar, in caz de nesolutionare, de catre instantele civile.
La varianta cu itm-ul m-am gandit si eu, insa i s-a spus verde-n fata ca poate sa mearga oriunde, inclusiv la itm, ca nu au ce sa le faca. In ce masura sunt acoperiti de acel contract de voluntariat? ( probabil relatiile de care dispun ii ajuta sa scape basma curata).Pe cale amiabila banii nu-i poate recupera, insa chiar nu exista alta varianta?
Va rog dati-mi toate informatiile de care dispuneti, pentru ca nu vreau sa-i las sa-si mai bata joc de un om cinstit si umil!
Multumesc!
3 zile de munca
silviu35
AM lucrat 3 zile la o firma la negru fara contract de munca am facut copie de pe documentul unde am semnat pot sa imi recuperez cele 3 zile de munca daca ... (vezi toată discuția)