avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Daca sunt angajata la o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pot sa ma angajez si la o alta societate cu contract de prestari serviciu cu timp partial fara sa am PF sau SRL, sau trebuie sa am contract de colaborare cu aceasta sociatate, sau altfel de contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 29 Ianuarie 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.


2. - Asadar puteti sa cumulati mai multe contracte individual de munca (CIM) in acelasi timp far restrictie de program zilnic.
- De asemenea puteti sa cumulati veniturile din salatii cu alte venituri din contracte civile.
- Se aplica si aici prevederea care interzice acest cumul daca sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul de functii.

@ carpaho

Puteti cumula veniturile obtinute in baza unui c.i.m. cu veniturile in baza unui contract de prestari servicii.
Atentie insa ca, raportul juridic nascut in urma incheierii unui contract de prestari servicii nu este supus dispozitiile Codului Muncii , ci ale Codului Civil.

De asemenea, contract ul de prestari servicii se poate incheia numai pentru activitati ocazionale in cazul unei persoane fizice neautorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele civile si contractele de prestari servicii Viorela Nita Viorela Nita exemplu: sunt angajata la o societate comerciala cu un contract individual de munca pe durata nedeterminata - 8 ore/zi - si tot in cadrul aceleasi societati ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)
Contract de colaborare iuliy iuliy buna ziua. am un loc de munca si as mai dori sa ma angajez si in alta parte in timpul liber. ce acte ar trebui sa inchei cu acea firma ? am inteles ca nu se ... (vezi toată discuția)