avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul Medical suspenda Preavizul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul Medical suspenda Preavizul?

Daca in perioada de Preaviz au intervenit probleme de sanatate care au necesitat interventii chirurgicale si ulterior concediu medical de recuperare, Preavizul este suspendat? Ce act normativ, art. face referire expresa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 29 Ianuarie 2015
Concediul medical suspendă contractul individual de muncă. Conform art 75 (3) și art. 81(6), în situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător. Preavizul va fi reluat dupa revenirea salariatului din concediul medical.
art.75 alin.3 C.mun. - pentru concediere

art.81 alin.6 C.mun. - pentru demisie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz adriana2608 adriana2608 Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu medical folette folette Un angajat mi-a adus concediu medical de pe data de 15 octombrie pana pe 25 octombrie 2012. eu am voie sa il dau afara in aceasta perioada, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)