avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilizare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilizare autoturism

Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul dvs intr-o problema. Recent unchiul meu a decedat, in timpul vietii a lasat sotiei un testament autentificat in notariat prin care ii lasa matusei mele ,dupa deces, toate posesiunile sale. Am mers la un notar,s-a verificat ca nu mai exista alt testament,si ni s-a spus ca urmeaza sa se faca un certificat de mostenitor pe numele matusei mele. Printre posesiuni se numara si un autoturism Matiz. Cartea de identitate si talonul masinii sunt inca pe numele raposatului. Care ar fi pasii de urmat si costurile relative ,pentru ca matusa mea sa devina proprietara cu acte in regula pe masina,iar mai apoi sa ma pot si eu folosi de masina. Mentinez ca domiciliul matusei mele este in jud. Harghita,al meu in judetul Bacau. Masina are numere de HR, are ITP,asigurare si rovinieta expirate. Momentan eu am dus pe trailer masina intr-un service auto pentru a fi pusa la punct.
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 00:11, 30 Ianuarie 2015
In baza certificatului de mostenitor, Mătușa poate face toate demersurile pentru a intra in legalitate. Dvs puteti face un contract de comodat ptr a va folosi de acest autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire masina veve87 veve87 Buna ziua.Am mostenit o masina anul trecut: Euro 2, ultima inmatriculate 2005.Am certificatul de mostenitor, cartea de identitate, certificatul de ... (vezi toată discuția)
Comodat auto dinamo2010 dinamo2010 in cazul unui comodat pentru un autoturism, trebuie sa i dau celui care preia masina vreun acte al masinii?talon? (vezi toată discuția)
Succesiune pe baza de testament zombie_ro zombie_ro Buna ziua Caz: In urma cu 7 ani matusa sotiei a incheiat impreuna cu aceasta un testament, prin care lasa exclusiv sotiei mele (nepoata dansei de la sora ... (vezi toată discuția)