avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - Concediere inainte de pensionare!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - Concediere inainte de pensionare!

Buna ziua,

Exista vreo prevedere in codul muncii (si nu numai) prin care un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, sa nu poata fi demis cu mai putin de X ani inainte de varsta de pensionare?

Daca da, cu cati ani (si eventual articolul)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crusader2010 , utilizator 15:42, 5 Februarie 2015
Crusader2010 a scris:

Exista vreo prevedere in codul muncii (si nu numai) prin care un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, sa nu poata fi demis cu mai putin de X ani inainte de varsta de pensionare?

Daca da, cu cati ani (si eventual articolul)?

Chiar nu-mi poate da nimeni un raspuns??

Din auzite ar fi vorba de 3 ani (inainte de pensionare); iar daca te dau afara trebuie sa-ti dea niste salarii compensatorii. Din pacate nu sunt deloc clare detaliile.

V-as fi recunoscator daca mi-ati putea indica macar ce legi sa caut referitor la aceste lucruri.
Nu exista text de lege care sa prevada asa ceva.

Probabil in unele ccm aplicabile exista stabilite criterii privind ordinea de prioritate la concediere.
Multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in prag de pensionare simircea simircea Stimati Domni, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti asupra urmatoarei posibile situatii: - am vazut pe internet afirmatia ca un salariat care are ... (vezi toată discuția)
Concediere keller keller Buna ziua, In cazul unor disponibilizari, firma in cauza este obligata sa concedieze intai pe cei care sunt pe perioada determinata sau nu conteaza? (vezi toată discuția)
Concediere Popii Popii Mai am 3 luni pina la pensionare limita de vrista exista lege sa ne protejeze de concediiere. Multumesc. (vezi toată discuția)