avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

In urma unei expertize tehnice asupra unor terenuri s-au emis obiectiuni cu privire la evaluarea lor instanta a aprobat partilor adverse efectuarea unei evaluari de catre alt expert evaluator s-a facut expertizarea si evaluarea suprafetelor de teren supuse partajului de catre un expert evaluator UNVAR si a fost depusa la dosar lucrarea de evaluare , experta a solicitat un onorariu provizoriu in valoare de 1000 lei care i-a fost platit partial si unul final dupa depunerea lucrarii in valoare de 6000lei
Partile care au solicitat evaluarea terenului nu inteleg sa faca dovada achitarii onorariului final mai mult au emis obiectiuni la dosar cu privire la modul cum a fost evaluat, instanta a aprobat favorabil partilor si solicita raspuns din partea expertei amenintand-o cu sanctiuni
lucrarea de evaluare a fost depusa la dosar in luna mai 2014 si pana in prezent cand au trecut 7 termene nu s-a solutionat nimic in situatia relatata ce trebuie facut
procesul stagneaza si dureaza de aproximativ 10 ani
Cel mai recent răspuns: augustin33 , utilizator 14:41, 29 Ianuarie 2015
Nu aveti ce face decat sa solicitati instantei amendarea expertei si /sau inlocuirea acesteia si desemnarea unui nou expert.
corect ar fi ca cel care munceste intocmeste o lucrare de evaluare sa fie platit si mai apoi sa se solicite intrebari cu privire la modul cum a fost facuta lucrarea , expertul evaluator nu e badea Gheorghe care nu are pregatire in concluzie :
emit pretentii dupa ce onorez comanda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepronunțare asupra onorariului viculean viculean Am efectuat o expertiza pentru care s-a aprobat onorariul de 1000 lei. Apoi s-a cerut un supliment de expertiză (deși s-a formulat ca obiecțiuni, ... (vezi toată discuția)
Ce rol joaca avocatul in desfasurarea unei expertize? anniela anniela Buna ziua! Intr-un proces civil sunt desemnati doi exprti (evaluator si constructor) care se prezinta la parti sa evalueze si expertizeze acekle bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea expertului, restituire onorariu expertiza ContSters238389 ContSters238389 Buna Ziua, m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva la urmatorul caz. Prin Incheiere de Sedinta am ales de pe lista de experti topografici judiciari o experta ... (vezi toată discuția)