La sfarsitul anului trecut m-am pricopsit cu o mostenire. La notariat lucrurile se schimba pe moment si nu se mai face si iesirea din indiviziune.
Merg la arendasul cu care se incheiase vechiul contract , valabil pana in aprilie anul curent ,dupa spusele lui.
Surpriza este ca nu doresta sa incheie cu mine un nou contract decat de la inceputul anului viitor 2016 , imi mentioneaza pe contract o anumita parcela de teren desi suntem in indiviziune..etc. Indiferent de argumente nu reusesc sa il conving sa intram in normalitate prin incheierea unui contract de arenda incepand cu anul acesta. Dar nici nu imi arata celelalte doua contracte posibil incheiate cu ceilalti doi mostenitori. Puntea de legatura cu ceilalti mostenitori este intrerupta, neraspunzand la apelurile mele.
Din experienta voastra ce se poate intampla fara contract de arenda , fara remuneratie ? Ce cai de urmat ma sfatuiti sa aleg?
Eu nu oblig arendatorul sa incheie un contract cu mine.
Pot sa inchei un contract cu un alt arendator in starea de indiviziune a proprietatii? Intentia mea este sa fie lucrat terenul , sa am un contract de arendare pe care sa-l inregistrez la Consiliul Local , sa primesc contravaloarea produselor obtinute de pe acest teren si asta pentru ca voi fi platitor de impozit pe proprietate.
Oare se aplica sanctiuni din partea Consiliului Local pentru neinregistrarea sau lipsa contractului de arendare, ce face dovada ca terenul arabil este lucrat ?
Sunt multe aspecte de rezolvat pentru cazul de fata.
Da, in cele din urma ramane o solutie viabila, actiunea in instanta- iesirea din indiviziune.
Contract de arenda
bcpi.in
Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren
marusca
Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)